- Jeg synesungdommene holder et skyhøyt nivå, stadfestet UKMs kommunekontakt TrudeBekkavik etter tirsdagens lokalmønstring i kulturhuset. Da hadde rundthalvparten av årets påmeldte deltakere vært i ilden med sang, musikk og dans påscenen i Bruket.

- Artig å se at flereav de samme kommer tilbake og blir enda bedre, kommer med eget materiale ogutvikler seg i en positiv retning, sier Bekkavik.

Inspirerer hverandre

– Hvordan ertilveksten av nye deltakere?

- Det erganske mange som ikke har vært med før, i år. Det er en fin blanding av gamleog nye. Deltakerne inspirerer hverandre, slår hun fast:

- Noenungdommer har allerede hentet inspirasjon til hva de kan stille med til nesteår, og det er jo moro.

Andre runde avkulturmønstringen går av stabelen i morgen onsdag. Da skal resten av de rundt250 deltakerne i ilden på scenen.

Dikt og mer musikk onsdag

– Hva står påprogrammet onsdag?

- Onsdag har vilitteratur på scenen. Det blir opplesning av selvskrevet dikt, noe vi ikke harså ofte. Det gleder vi oss veldig til. I tillegg får vi besøk av et helt kor, Vika Meldodika - og vi får besøk av en hel del dyktige sangere og musikere i morgenogså, forteller Bekkavik.

UKM (Ung Kultur Møtes) er en landsomfattendekulturmønstring hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hverkommune sender ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter forsin kommune. Hvert fylke sender deretter rundt 30 deltakere videre til dennasjonale UKM-festivalen.

Den første av to runder med UKM ble avholdt i Bruket kulturhus tirsdag kveld. Ungdommene avsluttet kvelden med felles dans fra scenen i kulturhuset. Foto: May Elisabeth Lund