Bokstavreise som engasjerte. F.v Lisa Birkenes Thun, Mari Moe Krysinska og Andreas Medbøe Thoresen.

Bokstavreise som engasjerte. F.v Lisa Birkenes Thun, Mari Moe Krysinska og Andreas Medbøe Thoresen.

Engasjerende bokstavreise i Lokstallen

Mari Moe Krysinska og skuespillerkollegaene fikk fram både latter og iver etter kunnskap.

Kveldens norgespremiere på stykket "Kloden rundt på 29 bokstaver" engasjerte både små og store. I stykket tok bestefar Fhilip Fogg med seg seks år gamle Julie på en reise rundt kloden på 29 bokstaver, spilt av Andreas Medbøe Thoresen og Lisa Birkenes Thun. På rundturen blir de jaktet på av vakta Fix, spilt av stjørdalingen Mari Moe Krysinska. 

Lokstallen var innredd som en scene, hvor kulissene er laget av papir. Her fikk publikum være med rundt i en verden som tydelig engasjerte barna. Fogg og Julie tok barna med på rundreisen, mens vakta Fix halset etter for å stoppe dem. Det var bare smil å se etter å ha vært innom 29 steder og bokstaver.

Veldig gøy

Eldrid Gjære Borkhus (6) og Einar Skjeggestad Rønningen (9), var enige i sin dom. 

- Jeg synes det var gøy, spesielt da vi kom til India. Sultanen var rar, sa Eldrid, som også lærte mye geografi på den times lange forestillingen.

- Det var veldig gøy,  for alt var laget i papir og vi fikk være med i forestillingen, det er det ikke så ofte, sa Einar og la til at dette var veldig morsomt.

Fem forestillinger

Teaterstykket har fem forestillinger med plass til tjue tilskuere. Det er produsert i Stjørdal, men settes også opp i Trondheim og Oslo.

- Det er et interaktivt vandreteater, hvor barna er involvert i historien. Før premieren har vi hatt hjelp av 120 unger som har hjulpet oss, og vi har endret etter hvert på bakgrunn av kommentarer for barna, forteller en fornøyd Mari Moe Krysinska.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Kultur

30-årsjubileum

Se alle bildene fra bursdagsfesten ved Jakobsli museum.

Rapkomet begeistret publikum:

– Noe av det beste jeg har hørt

Det norske stjerneskuddet Cezinandos opptreden i Kimen fikk stjørdalsungdommene til å ta fram superlativene.

- Noe av det artigste jeg har gjort

Spilte inn låt sammen med en av verdens beste kvinnelige trommiser.