– Det er artig å være eneste gutt på danselinja ved Ole Vig videregående skole, selv om jeg noen ganger kunne ha tenkt meg at det var flere gutter i klassen, sier Hermann Strand.

Sammen med resten av danselinja er 2.-klassingen nå i innspurten i forberedelsene til danseforestillingen «Hidden colours», som elevene setter opp i Kimen på torsdag.

– Hvordan er det å være eneste gutt blant nesten 30 jenter?

– Det går fint. Jeg får en del egne trinn og danser tilrettelagt for meg, og så blir jeg ofte midtpunktet i forestillingen.

At Strand skulle gå danselinja var han aldri i tvil om.

– Jeg har gått på dans siden jeg var bitte liten, så det var naturlig for meg å begynne her.

– Har du videre planer innen dans etter videregående?

– Nei. Det får være en artig hobby, så får vi se hva det blir til videre, sier Hermann Strand.

Silje Høvik Larsen (t.v) og Helle Karlsen Ivarrud er med i arrangementskomiteen for oppsetningen va Hidden cloours.

Forestilling

Torsdag er det altså klart for forestilling i Vektersalen. Da skal de rundt 30 danseelevene fylle 75 minutter med en rikholdig og variert danseforestilling.

– Forestillingen inneholder mange koreografier lagd av både elever og lærere. Vi skal også innem mange ulike dansesjangre med både tradisjonell jazz, lyrisk jazz og noe Beyoncé-inspirert dans på programmet, sier Helle Karlsen Ivarrud og Silje Høvik Larsen, som er med å planlegger og gjennomfører oppsetningen.

Rød tråd

Tittelen «Hidden colours» er ikke tilfeldig valgt.

– Forestillingen handler om følelser. Følelser vi unge kanskje går med inne i oss i hverdagen, men som vi ikke er så flinke til å snakke om. Vi går og skjuler mye, så de skjulte fargene i «Hidden colours» er en rød tråd gjennom mye av forestillingen, sier Silje Høvik Larsen og Helle Karlsen Ivarrud.

Billetter til forestillingen kjøpes i Kimen eller via kulturhusets nettsider.