Konserten der Sveriges rike visetradisjoner, med Bellman, Taube og Vreeswijk, ble gjenskapt var alle de 80 billettene utsolgt lenge før salget var annonsert.

Rette krostemning

- Vi kunne ha solgt flere billetter i et større lokale, men vi syntes denne konserten, som er en hyllest til Sveriges viktigste visescene, «Den Gyldene Freden», passet å ha her på Café Rampa. Dette lokalet gir den rette krostemningen for denne typen konsert, mener dirigent og musikalsk ildsjel, Tor Haldberg.

- Jeg har fått noen henvendelser om å spille flere konserter her  på Rampa og andre steder. I og med at det er så mange som har gitt tilbakemelding om at de gjerne skulle hatt billett kan det være at vi setter opp konserten igjen til høsten. Men jeg tror ikke vi finner samme typen lokale for eksempel på Stjørdal, sier Haldberg.

Tredje prosjektkonsert

- Nå har vi hatt to konserter med prosjektkoret Koratoriet tidligere. Det første var i 2015 med Lukaspasjonen, og i forbindelse med 80-års dagen min i fjor hadde vi en konsert i Bruket kulturhus  med ting jeg har skrevet. Denne gangen ville vi gjenskape den rike svenske lyrikk- og visetradisjonen, fra Carl Michael Bellman (1740-1795) til Evert Taube (1890-1976) og Cornelis Vreeswijk (1937-1987), sier Tor Haldberg.

- Det går helt greit å få sangere og musikere til å være med på disse konsertene. De fleste er aktive og synger i flere kor, og så lenge de fortsetter vil det være mulig å sette sammen prosjektkor for spesielle konserter, sier Tor Haldberg før han griper taktstokken for andre del av konserten med de 24 sangerne og musikerne fra Stjørdal, Selbu og Malvik.