- Å bytte klær er både praktisk og miljøvennlig, vi hadde det utrolig gøy ifjor, så vi gjentar suksessen i år! skriver Frivilligsentralen i Stjørdal.

Naturvern

Klesbyttedagen er noe Naturvernforbundene i Norden står bak. Det gjennomføres derfor liknende klesbyttedager både i Norge, Sverige og Danmark.

-  Det er en del av miljøpolitikken, og folk har blitt mer bevisst miljøet. Vi kjører det samme konseptet på Frivilligsentralen som i fjor. Det var veldig populært. Vi gjør det enkelt. Lav terskel for å komme inn. Alle skal føle seg velkommen, sier styreleder Katarina Sederholm Hoff.

Frivilligsentralen oppfordrer til å ta med en pose klær som du ikke bruker. Bytt til noe du har lyst på. Folk kan ta med klær, sko, vesker og sånt også, presiseres det.

Nytt liv til klærne

- Veldig mange har mange fine klær som de har blitt lei eller som ikke passer. Da er det jo perfekt at noen andre kan bruke det, mener Sederholm.

Folk har sagt på Facebook at de skal avsted 1. april.

I fjor på byttedagen kom det masse folk. Det var kø foran døra lenge før åpningstid. Mange var innom med klær på forhånd, slik at det også var bord og stativer med tøy på sentralen.

- Det kom så mye forskjellig. Folk har forskjellig smak, og det er alle mulige størrelser. Tror folk syntes at det var et litt spennende konsept, sier Katarina Sederholm Hoff.