I Malvik står kommende uke i kulturens tegn. I alle fall for de yngste utøverne. Mellom 80 og 100 elever i alderen 7-19 år vil være i sving under Kulturskolens uke i Malvik over helga.

– Det er mye som skjer, men formatet på de ulike tingene er relativt lite. Vi vil holde mange små konserter, spredt rundt på forskjellige steder i Malvik. Det er også tanken med arrangementet, sier rektor ved Malvik kommunale kulturskole, Gunnhild Breirem.

Seks konserter

Kulturskolens uke innledes med SFO-konsert på Sveberg skole mandag ettermiddag og fortsetter med workshop i Bruket kulturhus samme dag.

Det fullspekkede programmet består av totalt seks konserter fordelt på fire dager. Elevene skal blant annet opptre for beboerne på kommunens to helsetun og ved Jøssåsen landsby i Mostadmark.

– Vi ønsker å være synlige på mer utradisjonelle konsertarenaer i tillegg til de vi vanligvis bruker, sier Breirem.

Foruten danseelevene, vil stort sett alle kulturskolens disipliner være representert. Antall involverte er imidlertid noe lavere enn i fjor. Det forklarer Breirem med at samspillelevene står over denne gangen.

Årlig høydepunkt

– De har allerede hatt sin store opptreden under årets UKM, sier hun. Arrangementet er et av kulturskolens store årlige høydepunkt. Kirkekonserten i forbindelse med TV-aksjonen, førjulsforestillinga, sommerfesten og Kulturskolens uke ligger fast på årshjulet.