Det flommer over av innsendte løsninger fra mandag morgen og utover mot fristens utløp hver uke. Og mange av kryssordelserne er trofaste med penna.

Odny Pauline Skeide gleder seg hver lørdag til tida i go-stolen med lokalavisa, forteller hun.

– Jeg setter meg ikke ned til noen bestemt tid på lørdagen. Det kommer litt an på hva jeg har av program. Jeg gleder meg til stunden med lokalavisa, og det tar endel tid å komme igjennom, sier Skeide, pensjonert lærer med 40 år i grunnskole. Hun har et par tiår i Elvran bak seg, og vel et tiår ved Fosslia skole.

Populært

Det er tydelig ikke bare Skeide som setter seg ned med lørdagskryssordet i Bladet.

Nå kommer de først og fremst fra Stjørdal, Meråker og Malvik, men også mange utflyttere fra disse kommunene, har med seg lokalavisa, for å se hva som skjer på hjemmebane og for å knekke lørdagens kryssord.

God hjelp i Lars

– Blar du rett opp på kryssordet?

– Nei, jeg leser Bladet først. Så tar jeg kryssordet. I andre blad kan jeg gå direkte på kryssordet.

Lett?

– Bladkryssordet løser du lett?

– Før jeg ble pensjonist løste jeg ikke kryssord. Det ble aldri tid til det. Så jeg startet for 6–7 år siden. Ganske utfordrende i starten, og det hendte jeg sto fast, sier Skeide.

Men hjelpa var ikke langt unna, hvis Lars Moa, husbonden var hjemme. For Lars var kryssordekspert, og det var han som anbefalte husfrua å starte med kryssorden i lokalavisa, fordi det ikke var så vanskelig. Det hadde Lars full oversikt over, for han hadde over lang tid løst Bladkryssordet, men overlot så den aktiviteten til nybegynner Odny.

– I starten hendte det at jeg måtte spørre Lars om hjelp, om han var hjemme da. Jeg hadde også kryssordbok å hjelpe meg med.

– Har han kryssord nå etter at du tok over Bladkryssordet?

– Han løser alltid kryssordet i Dagbladet.

Løst på en halvtime

Forlengst har også Odny blitt en liten ekspert. I dag synes hun ikke kryssordet i lokalavisa er særlig utfordrende. Vanligvis tar hun det på en halvtime. Derfor hender det hun i tillegg til lørdagsutfordringen i lokalavisa innimellom gyver løs på kryssordet i bladet «Fjell og vidde» og «Nordenbladet».

– Å løse kryssord er hjernetrim?

– Det er det. Derfor er det viktig aktivitet. Det handler om å lete fram de riktige ordene, og det er fasinerende.

Med i bokgruppe

Det må nevnes at ord engasjerer denne damen. Det å lese de som setter sammen ord, lager setninger og lager en fortelling, en historie, eller en bok, tar daglig Odnys oppmerksomhet.

Hun deltar også i ei bokgruppe på biblioteket, og hun er også på Halsen sykehjem og leser for de eldre.

For noen er kryssord påskeaktivitet, men mange løser hele året.