– Bandets legende, Steve Crooper, ringte meg i desember i fjor og fortalte at de var i studio og lagde sitt første studioalbum på 30 år. Han sa også at bandet gjerne ville tilbake til Hell for å gjøre den europeiske lanseringen av albumet, sier en opprømt Kjell Inge Brovoll, som nettopp har signert kontrakten som sikrer et gjensyn med blueslegendene på Blues in Hell.

Vil gjenskape magien

Sist bandet gjestet Hell var i 2012, og da var det til stinn brakke i Magic Mirror på Hell stasjon.

– Det var denne magien de ønsker å gjenskape til høsten, og selv om jeg forklarte dem om endringen vi har gjort med flyttingen fra Magic Mirror til Scandic, ønsket de å komme tilbake hit og lansere albumet sitt.

– Hvorfor velger de seg Blues in Hell for lanseringen av albumet sitt?

– Det er en ære å bli spurt om det, og jeg er veldig glad for at vi greide å få i land denne avtalen. Det sier noe om den posisjonen festivalen har opparbeidet seg internasjonalt. Nå skal vi gjøre alt for å skape en minst like magisk konsert som sist på hotellet, sier Brovoll.

Ser an interessen

I utgangspunktet skal ikke Blues in Hell bruke Hell Amfi under årets festival, men blir pågangen på Blues Brothers stor, ser de på muligheten for å holde denne ene konserten i storstua på Hell.

– I utgangspunktet skal vi bruke mer av kongresshallen til konsertsal i år og utvide det magiske markedet utover i gangen og foajeen. Det gir oss en konsertkapasitet på 1.200 inne i kongressalen. Så får vi se an hvordan interessen for Blues Brothers blir. Hvis billettsalget til den lørdagen tar av, kan vi åpne i amfiet, sier Brovoll.

Hatter og briller

Festivalen skal satse stort på headlineren sin i forkant, og håper å kle byen i hatter og solbriller.

– Vi er ute etter noen som kan hjelpe oss økonomisk med å få bestilt opp en container med hatter og solbriller. Vi har også planer om å få vist filmen om The Blues Brothers i Stjørdal i forkant av festivalen. En film som er like populær i dag som da en kom for nesten 40 år siden. Håper at vi virkelig får markert oss og gjort byen til en bluesby. Dette blir sannsynligvis siste gang det blir mulig å oppleve The original Blues Brothers band feat. Steve «The Colonel» Cropper og Lou «Blue Lou» Marini i Stjørdal, sier Kjell Inge Brovoll.