Mange hadde tatt turen til Trudvang i Lånke lørdag kveld. For der kunne Lånke musikkforening by på en konsert med 13 av de mest kjente låtende fra rockegruppa Queen, en musikk som svært mange av det forventningsfulle publikummet hadde et forhold til fra før.

La det være sagt med en gang, dette ble en konsert der forventningene ble mer enn innfridd. For maken til stemning og prestasjoner fra scenen er det lenge siden vi har opplevd.

Melodiene satt

Lånke musikkforenings 35 musikere på den trange scenen og dirigent Kristian Melby-Nilssen hadde øvd lenge og godt på de ulike numrene. Dermed satt melodiene svært godt. Det hele lød både vakkert og varmt for oss som var tilhørere.

Med seg hadde de gitaristen Tomas Nergård og bassisten Elvin Venæs som sammen og hver for seg sørget for at melodiene ble både fyldige og imponerende. Flere ganger underveis i konserten lot vi oss imponere over gitarspillet til unge Tomas.

Vokalisten innfridde

Likevel, den som virkelig bar kvelden og konserten, var nok vokalisten og lånkbyggen Roar Nygård. Allerede fra åpningslåten "Another one bites the dust" skjønte vi at dette ble stort. Han levde seg inn i de mange og ulike låtene, enten det var de rolige balladene eller de mer rocka låtene.

Varmt ble det allerede etter de to første numrene. Skinnjakka som Roar stilte med måtte av, og store deler av konserten sang han med bare ei tynn t-skjorte på overkroppen.

Perler

I løpet av de to timene konserten varte fikk vi høre den ene Queen-perlen etter den andre. For her var alle de kjente låtene som "We will rock you", "Radio GA GA”, ”We are the champions” og selvsagt den store og varierte låten "Bohemian Rapsody". Den ble kanskje konsertens høydepunkt, og var nok en ekstra krevende låt å framføre både for musikkforeninga og for vokalisten.

Kveldens konferansier var den alltid morsomme Erlend Engan fra Lånkerevyen. Dermed ble det både informativt og morsomt underveis, der Erlend vitset mye, også om seg selv fra scenen.

Før siste nummer, "The show must go on", vanket det selvsagt blomster og mange lovord til både sanger, band, konferansier og lydfolkene. Publikum svarte med både stående og langvarig applaus da konserten var over. Vi kunne ha sittet der enda et par timer og hørt på Queen-låter, framført av Lånke musikkforening og med Roar Nygård som vokalist!

Krevende å synge

- Å synge Queen-låter er krevende. Vokalisten Freddie Mercury i Queen var bare fantastisk. Det går ikke an å kopiere han. Freddy sang vakkert, både høyt og lavt, og med mye passion. Jeg fikk lage mine egne vrier på de mange sangene, sa en godt fornøyd Roar Nygård etter konserten.

- Vi har øvd mye før denne konserten. For oss er det nytt å lage en slik stor konsert om våren. Det så jo ut til å fungere utmerket! Fullt hus og musikere i toppform. Hva mer kan en dirigent ønske seg, sa en godt fornøyd Kristian Melby-Nilssen.

Som alltid var konferansier Erlend Engan i det humoristiske hjørnet. Foto: Einar Hugnes
Her takker gitarist Tomas Nergård for rosen han fikk fra konferansier og publikum. Bassist Elvin Venæs (t.h.) fikk også velfortjent ros. Foto: Einar Hugnes