– Dette var artig og veldig overraskende, sa Thea Hanssen du hun fikk overrakt beskjeden av kulturskolerektor Karsten Selseth Landrø under en dasnetime ved Ole Vig videregående skole på tirsdag.

Driller

Driller Thea Hanssen var eneste søker fra Stjørdal til Drømmestipendet i år, og hun er blant de 100 søkerne som får tildelingen fra Norsk kulturråd og Norsk Tipping i år.

–Hvorfor søkte du på Drømmestipendet?

–Det var foreldrene mine som tok initiativet til at jeg skulle søke. Jeg har søkt et år tidligere også uten å få stipendet. Derfor er det ekstra artig å få det i år.

Thea er med i Stjørdal Drilltropp, og har drillet aktivt i 9 år.

Drømmer

– Når man søker Drømmestipendet må man beskrive hva man drømmer om. Hva er din drøm?

–Jeg drømmer om å vinne en medalje i et internasjonalt mesterskap i drill. Tidligere i år deltok jeg i EM i Kroatia, og der endte jeg på 10. plass av i alt 30 drillere i min klasse. Selv om det er et bra resultat, er drømmen å klatre opp på seierspallen en gang i framtiden, sier Thea Hanssen.

–Hva er neste konkurranse for deg?

–Det er NM i juni. Det er et viktig mesterskap, for uttaket til neste års VM, som arrangeres på Lillehammer, avgjøres ut fra prestasjonene under NM. Så første mål for meg er å kvalifisere meg til VM, så får vi ta det derfra.

Utvikling

Det deles ut én million kroner i Drømmestipendet hvert år.

–Du får 10.000 kroner i stipend. Hva skal du bruke pengene til?

–Det går en del penger til reising til og fra konkurranser. Så pengene gir meg nok mulighet til å delta i flere konkurranser. Det kan også hende at jeg kan delta på noen flere kurs for å utvikle med som driller.

Thea går andre året på danselinja ved Ole Vig videregående skole. Også det for å skaffe seg et bredere grunnlag for å utvikle seg som driller.

–Det er drilling jeg vil satse på, og jeg tror at det jeg lærer på danselinja vil være positivt for meg som driller, sier Thea Hanssen.

Utdeling

På tirsdag fikk hun vite at hun får stipendet, men selve utdelingen skjer ikke før 17. mai.

–Overrekkelsen av diplom og det synlige beviset på at Thea har fått Drømmestipendet får hun ikke før på nasjonaldagen. Da blir det en seanse i forbindelse med arrangementet som skal være på Kimen, sier Karsten Selseth Landrø.

Han er veldig glad for at Stjørdals eneste søker fikk til det stipend i år.

–Jeg har sett Thea ved flere anledninger, og hun har nådd et høyt nivå allerede. derfor er det artig at hun får denne motivasjonen til å satse videre. Så får vi også håpe at denne tildelingen kan motivere flere fra Stjørdal til å søke til neste år, sier kulturskolerektoren.