Ina Martine Haugvik fra Saksvik er en av hundre norske mottakere av Drømmestipendet for 2017. Stipendet er på 10.000 kroner og deles ut av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping hvert år

Solodans

– Jeg har ikke ord, dette var artig. Noe riktig må jeg har gjort, sier den 18 år gamle danseren.

Tildelingen fant sted torsdag morgen, i forbindelse med en kommunal ledersamling i Bruket kulturhus. Foran flere titalls ledere i Malvik kommune innledet Haugvik arrangementet med en solodans hun selv har koreografert.

Blomster, penger og ros

Deretter ble saksvikjenta overrakt pengesjekken av Tony Eliassen fra Norsk kulturskoleråd. Seansen ble avsluttet med blomster og ros fra rådmann i Malvik, Carl-Jakob Midttun, og kulturskolerektor Gunnhild Breirem.

– Ina Martine er en veldig verdig vinner. Hun har ikke bodd i Malvik veldig lenge, så vi kjente ikke henne fra før. Men det var ingen tvil om at hun var en god kandidat da vi så dokumentasjonen hennes. Vi ønsker henne alt hell og lykke til i tida framover, sier Breirem til Bladet.

Drømmestipendet skal være en verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer. Utøvere innen alle kunstformer har mulighet til å søke, og det er kommunene som nominerer. Av disse velges det ut hundre mottakere av nasjonale fagjuryer.

Begynner på ny skole

Alle stipendsøkere må fortelle om sin drøm i søknaden. For Ina Martine Haugvik er drømmen å kunne leve av dansen.

– Å kunne stå opp om morgenen og hoppe rett i danseklærne. Målet er å leve av dansen, sier hun.

18-åringen har danset siden hun var tre år og går nå sisteåret på danselinja ved Ole Vig videregående skole. Hun er krystallklar når hun blir spurt hva hun skal bruke stipendpengene til.

– De går til utdanning. Til høsten begynner jeg på Folkehøgskole med danselinje. Det koster en del og pengene må nok brukes der, sier Ina Martine Haugvik.