Bjørg leser lokalnyheter både på nett og i papir. (Foto: Richard Bakken)

Bjørg leser lokalnyheter både på nett og i papir. Foto: Richard Bakken

Bjørg (90) leser nyheter på nett

Bjørg Salberg fra Stjørdal har brukt nettbrett i åtte år.

– Jeg foretrekker papir, men leser nyheter av og til på nettbrettet, sier Salberg når Bladet stikker innom for en prat. Hun liker å holde seg oppdatert og er en flittig avisleser.

Tidlige ute med nettbrett

Salberg var tidlig ute med å bruke nettbrett, og det første brettet kom i huset for åtte år siden. Med litt hjelp av sønnen fikk hun tilgang til digitale aviser og kirkebøkene.

– Ser jo at mange er på Facebook, men der vil jeg ikke være. I tillegg til nettavisene fikk jeg lagt inn tilgang slik at jeg fikk se på kirkebøkene og der var det mye å se, sier Salberg som har lagt merke til at Bladet har gått over til pluss og var litt merkelig i torsdagens papirutgave.

På nett starter hun med lokalnyhetene.

– Jeg starter med å se på Bladet og Adresseavisen, før jeg ser på Avisa Sør-Trøndelag. Jeg vokste opp i Orkdal og må følge med hva som skjer der, sier hun.

Starter dagen med papir

Salberg er tidlig oppe og starter gjerne dagen med papiravisene.

– Jeg har abonnement i Bladet og Adresseavisen. Noen ganger er jeg oppe før fem og henter avisa. Først så ser jeg på dødsannonsene. Deretter leser jeg sakene, sier hun.

– Hvilke saker leser du?

– Jeg leser nesten alt. Jeg synes det er artig å se hva som skjer. Jeg må vel innrømme at jeg ikke leser absolutt alt fra Malvik, men noen av de sakene får jeg med meg, sier Salberg som ikke legger skjul på at papiravisa betyr mer enn nettavisa.

– Jeg synes at papiravisa gir meg mer. For den er enkel å legge fra seg og ta frem igjen. Nettavisene er også litt mer uoversiktlig å lese. Man må flytte på teksten, sier Salberg. Hun legger til at hun gjerne klipper ut saker om familie og bekjente, og viser frem utklippene fra siste uke.

– Er bekjentskapskretsen også på nett?

– Når jeg tenker på de i Sanitetsforeningen Bygden, så er det ikke så veldig mange. Det er vel ei eller to som har nettbrett, sier Bjørg Salberg.

Bruker for nett

Etter omleggingen til pluss er mange av artiklene på bladet.no kun tilgjengelig for dem som er abonnenter. Dette betyr at alle som har et abonnement bør opprette en "bruker", slik at de får lest sakene når de legges ut på bladet.no. Etter at du har logget deg på en gang, så får du frem sakene med en gang du klikker på saken du vil lese.


Slik logger du deg på PLUSS

Som abbonent har du tilgang til alle artiklene!

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Kultur

Hvem er best til å gjete sauer?

Svaret får du på Åpen Gård i Meråker til helga.

Lunsjkonserter i Stjørdal kirke

– Vi vil at folk skal møte kirkerommet på en annen måte enn ved en vanlig gudstjeneste.

Hør tre tenorer varme opp til «sangkamp»

Et av høydepunktene under torsdagens operagalla kan fort bli mestermøtet og tenorkampen under «O sole mio»

Spel-nestor Arnulf Haga klar for Carl Halck

Publikum kan vente seg store endringer når musikalen settes opp på nytt neste sommer.

Ble bryllupsbil igjen – 52 år etter debuten

– Du verden så fin Rambler’en er blitt, utbrøt Anne Brit Hognes da hun fikk se igjen farens 52 år gamle drosje. Den er jo som ny!