Sandra Hegertun Mortensen synger i Cantus som får verdensomspennende oppmerksomhet i disse dager. Fredag slapp damekoret Cantus plate på det legendariske plateselskapet Decca Records.

Decca er kjent for at de sa nei til Beatles. Noe de veide opp for med Rolling Stones.

Sandra Hegertun Mortensen har vært med i Cantus i to år. Hun  har tidligere sunget i Kvinnelige Studenters Sangforening i Oslo.

Sang i musikkskolen

- For lenge siden sang i musikkskolen hjemme i Stjørdal, mulig det heter kulturskolen i dag. Jeg spilte også i Skatval skolekorps, forteller Sandra.

Nå bor hun i Trondheim og jobber som sykepleier på St. Olavs Hospital. Det er en krevende kombinasjon med å skulle synge i et kor som Cantus.

- Gøy men krevende

- Platekontrakten er helt uvirkelig for oss egentlig. Det er litt unikt på verdensbasis at et damekor får platekontrakt. Utrolig gøy, men mye arbeid. Vi er et amatørkor. Alle har jobber ved siden av, mens plateselskapet vil at vi skal reise hit og dit. De er nok vant til å jobbe med artister som har musikk som yrke. Jeg som jobber i turnus, må ha veldig gode kollegaer som er villige til å bytte vakter, for å få dette til gå opp. Men det er utrolig gøy å være med. En stor opplevelse, sier Sandra.

Stor oppstyr

De siste dagene har det vært masse oppstyr og oppmerksomhet. I forbindelse med at Cantus slapp sitt første album "Northern Lights" på Decca Records.

- The Times fra London har skrevet en to-siders reportasje om oss. I tillegg har presse fra Japan, Sverige, Nederland, Tyskland og England skrevet, forteller Sandra Hegertun Mortensen.

Fredag var Sandra og de andre i koret gjester på God Morgen Norge og P2 Spillerom.

Lansering for albumet "Northern Lights" med Per Sundnes som konferansier. Sandra Hegertun Mortensen helt til høyre på bildet. Foto: Privat