Stjørdal Mannskor innbød til en konsert med musikk fra film og scene i storsalen i Kimen fredag kveld. En så godt som fullsatt sal fikk servert en både variert og flott konsert med mange fine og varierte musikkstykker.

Utradisjonell konsert

Allerede i åpningsnummeret ”Diamonds are forever” fra James Bond-filmen i 1971 skjønte vi at dette kom til å bli en konsert med mye mer enn tradisjonelle mannskorsanger.

Heftige rytmer

Til heftige rytmer fra filmen kom de 30 sangerne og dirigenten Simon-André Jacobsen marsjerende inn på scenen, sammen med operasanger Anne Birgitte Bouwhuis Røkke og pianist Atmasukha Ananda. Sammen framførte de en både lydhør og heftig versjon av åpningssangen.

Dermed var standarden for denne konserten satt, og det før kveldens konferansier Astrid Vikaune entret scenen. Hun bandt det hele sammen på en informativ og lun måte, noe som gjorde at det forventningsfulle publikummet visste mye om det neste stykket i konserten.

Kjente musikkperler

I løpet av nesten to timer, med sju nummer både i første og i andre avdeling, fikk vi bli med på en reise blant mange kjente perler fra musikkens historie.

Imponerte gjorde medlemmene i Stjørdal Mannskor da de framførte en mektig versjon av ”Fangekoret” fra Ludwig von Beethovens eneste opera, og hvor de sang på tysk.

I stykket ”Funiculi – Funicula”, fra den første kabelbanen i Napoli i 1880 bidro korets egen Svein Helge Schiefloe med mektig og kraftfull solosang godt fullt av sine mange kormedlemmer.

Talent

Både operasanger Anne Birgitte og pianist Atmasukha fikk vist fram sine dyktige talenter i flere av stykkene under konserten. Imponerte gjorde de allerede tidlig da de sammen sang og spilte ”Habanara” fra operaen Carmen, en av verdens mest spilte operaer siden den ble framført for første gang i 1875.

Tyrefekting

Morsomt ble det da dirigent Simon-André fikk vist at han behersker stemmen minst like godt som taktstokken i stykket Toreador, også den fra operaen Carmen. Med ildrød kappe, og hvor ett av kortes medlemmer spilte en sint okse, ble det rene tyrefektinga foran på scenen.

Fra musikalen ”Chess” hadde koret valgt den flotte ”Anthem”, men hadde laget sin egen tekst til melodien. Konferansier Astrid mente dette kanskje kunne bli vår egen sjakkspiller Magnus Karlsen sin favorittsang.

Mat i pausen

Også etter en lang pause, hvor det var mulig å kjøpe litt god mat, fikk vi servert mange flotte perler fra musikkens verden.

Ekstra sterkt ble det da Anne Birgitte sang ”Cruda sorte” på flytende italiensk, og pianisten Atmasukha alene fikk framføre den rolige og litt sarte ”Intermezzo” fra Cavalliera Rustica.

Bardal med solo

Avslutningsnummeret ”Allways look on the Bright side” var det nok mange som nynnet lenge på etter at konserten var ferdig. I den sang Jan Erik Bardal fra koret solo.

Alt i alt en konsert som både varmet og imponerte, og som publikum i salen både koste seg med og likte godt. De svarte med langvarig applaus da det hele var over.

Som kveldens konferansier imponerte Astrid Vikaune med alt hun sa om de ulike stykkene. Foto: Einar Hugnes