– Vi ønsker å skape et felles treffpunkt der vi kan samles gjennom sang og toner. Stemmen og sangen er en fin måte å bli kjent med andre på, sier Ann Kristin Andersson.

Prosjektet kalles «Din sang – min sang» og er en del av kursrekken «Smaken på kunsten».

– Da vi kom flyttende fra Trondheim til Stjørdal for to år siden kjente jeg ingen, og det var først da jeg fikk engasjement som dirigent for Bygdaljom på Skatval at jeg følte at jeg begynte å slå rot her. Så tenker jeg på hvordan det må være for alle det som kommer fra andre land hit. Med språkbarrierer er det enda vanskeligere å skaffe seg et nettverk.

– Vil du si at dette er et tilbud for alle som savner et nettverk i Stjørdal?

– Ja, absolutt. Om man kommer fra flyttende Nesna, Bergen, Somalia eller Syria spiller ingen rolle. Vi vil lage et opplegg som passer for alle, uansett hvilket nivå man er på også sangmessig. Alle har en stemme og en tone de kan bidra med, så får vi ta det derfra.

Kurset starter tirsdag 16. mai og fortsetter den 13. juni.

– Det blir disse to kveldene før sommeren, men det er planen at vi starter opp igjen til høsten. Helt hva dette blir til vet vi ikke ennå. Det vil vi ta etter hvert når vi ser hvem og hvor mange som kommer, sier Ann Kristin Andersson.