Sammen et egetprosjektkor kunne Kristin nemlig by på konsert i forbindelse med at hun avlaeksamen i kordireksjon. Koret var for anledningen satt sammen av korister fraMalvik, Trondheim og Levanger. Eksamenskonserten trakk fullt hus til tross forfinværet utendørs.

Litt nerver

– Eksamenskonsert,mye nerver?

– Ja, jeg har jo ikkeansvar bare for meg selv, jeg har ansvar for alle.

Men- jeg har mestgledet meg. Vi har jo øvd litt intenst nå i det siste og det har gått litt oppog ned med hvordan jeg synes det har gått på øvingene. Det er jo nervene somslår inn, smilte Kristin etter konsertslutt.

–  Men jeg synesdet har vært en fantastisk gjeng å jobbe med, tilføyer hun. Koret har hunplukket ut selv.

– Jeg spurte folk jegvisste om. Jeg hadde ikke tenkt å ha noe stort kor, så det ble nok sangere.

Et kor bestående av korister fra Malvik og omegn dannet prosjektkoret. Foto: May Elisabeth Lund

Konsert med tema “håp”

– Hvordan velger manrepertoar?

– Vi har fått beskjedom å velge et tema. Så da fant jeg ut at “håp” var fint, for da var det mangegode muligheter, også innen kirkemusikken, sier Kristin. Lørdagens repertoarhadde et spenn fra svenske og norske folkeviser til verk av Mendelsohn ogRobert Schumann. Konserten er den første av to som bedømmes av en sensor fraUniversitetet i Tromsø. Og magefølelsen er så langt god:

– Jeg er veldigfornøyd, det ble en fin konsert. Og kjekt at det kom så mange. Det hadde blittnoe helt annet uten så mye folk, sier en lettet eksamenskandidat.

Begeistret

Mangeårigkordirigent, komponist og musikknestor Tor Haldberg befant seg blant publikumlørdag ettermiddag. Haldberg roset både kor og kordirigent etter konserten:

– Jeg ble veldigbegeistret. Jeg synes hun behersket dette veldig fint. Til å være et hurtigsammensatt kor så synes jeg dette var veldig bra. Mye fin klangbehandling.Kristin har evner som dirigent, det ser jeg godt, sier Haldberg som var godtkjent med repertoaret fra sitt eget virke.

– Det var fra detmoderne og til store tunge verker som Schumann.

Jeg vil også fåfremheve pianisten Karoline Barbøl, hun er meget flink, sier Haldberg.

Kan bli mer

En korgruppe fraMalvik kirkes barne- og ungdomskor Coro krydret også lørdagens konsert med sindeltakelse under to nummer. Nå håper Kristin at det kan bli flere konserter medprosjektkoret:

– Det viktigste herer at det ble en konsert for Malvik-folket.

Jeg har lenge tenktpå at jeg måtte gjøre et prosjekt. Det er så mange kor i kommunen at jeg harikke ønsket å starte et eget kor, med tanke på konkurransen. Men mange avsangerne har sagt at de ønsker å gjøre mer senere så vi får se som vi finnernoe artig prosjekt å gjøre videre, avrunder en fornøyd Kristin Eidhamar Næss.