– Det blir litt skummelt at alle får se hva vi har drevet med. Men det blir samtidig artig å vise oss fram, sier Sandra Sivertsvik (17).

Elevutstillingen i Kimen kulturhus i Stjørdal åpner fredag 19. mai. Ulike produkt blir stående i galleriet fram til det blir tatt ned tirsdag 23. mai. Det er programområde design og håndverk ved Ole Vig videregående skole som er ansvarlig for utstillingen.

Håper det blir tradisjon

Det er andre året at skolen setter opp utstilling i Stjørdals storstue.

– Vi håper det blir en tradisjon. Vi har lyst til å vise fram mangfoldet og hva elevene har gjort gjennom skoleåret. De synes det er stas å komme til Kimen, sier Kine Limstrand, som er kontaktlærer ved VG1.

Elevene representerer VG1 design og håndverk, VG2 interiør og utstillingsdesign, VG3 påbygning med designfag, STAO (alternativ opplæring) og VG1 og VG2 forskerlinja.

– Totalt er rundt 100 elever representert på utstillingen. Vi har mange dyktige elever som er flinke på forskjellige ting. Det er mye bra som er laget, forteller Gunhild Dybvad, kontaktlærer ved VG2.

– Spennende

Felles arbeidsområder for alle elevene har vært knyttet til designprosessen som handler om produktutvkling fra første idé til et ferdig produkt.

– Gjennom denne prosessen lærer elevene å løse problemer, tenke kreativt og finne gode og praktiske løsninger. Det finnes ingen fasit, bare forskjellige måter å løse problemer på. Dette er en viktig egenskap å utvikle, og det er et prioritert arbeidsområde for oss, sier Dybvad.

I galleriet blir det stående maleri, masker som er laget av gips, utstillingshus av interiør og trykkfoto, for å nevne noe.

– Det ligger et helt års arbeid bak, og vi har forberedt oss godt. Det vil bli mye forskjellig, så jeg mener absolutt det er verdt å ta turen, sier Marit Vennatrø (16).

– Det blir spennende å ha en egen utstilling og vi gleder oss, sier medelev Emilie Leirfall Siggervåg.

Musikalsk innslag

VG2-elev Marit Sofie Blokkum Nakstad (17) har jobbet med interiøroppgaver.

– Jeg er veldig spent og veldig nervøs. Jeg skal synge også under selve åpningen, og det er egentlig det jeg er mest spent på, sier hun.

Studieleder Vegar Wold skal holde tale under den høytidelige åpningen av elevutstillingen i Kimen på fredag. Det blir også servert kanapeer.

VG2-elev Marit Sofie Blokkum Nakstad er spent på elevutstillingen. Foto: Lars Sørnes