Lill Kristin Brenntrø og Lisbeth Wollmann Galåen er skjønt enige: De har en indre trang etter å vise fram for andre den kunsten som de arbeider med.

– For min del syns jeg bildene mine har en kvalitet som jeg gjerne vil vise fram. Jeg tenker som så at «det må da være flere enn meg som syns at dette er fint», sier Lill Kristin Brenntrø.

Seks uker

De to kunstnerne, den ene hjemmehørende i Meråker og den andre fra Stjørdal, er to av fire nye utstillere på DABA Café i Stjørdal. I seks uker framover skal bildene deres henge framme i kafeen som holder til i de tidligere lokalene til Sakshaug sport, slik at de som besøker stedet får muligheten til å se dem.

De to kunstnerne har ulik teknikk og uttrykksform.

Lill Kristin Brenntrø henter bildene sine i naturen. Hun fotograferer detaljer som hun senere behandler for å skape bilder med de effektene hun ønsker å få fram.

Utgangspunktet kan være en detalj av en kvist, det kan være et bilde av reinmose som hun bearbeider for å få fram effektene hun ønsker, eller det kan være en vanndråpe som speiler «hele verden» i den blanke overflaten sin.

Akvarell

Lisbeth Wollmann Galåen har akvarell som sin eneste uttrykksform. Ved denne anledningen har hun hentet ut detaljer fra et større akvarellbilde, «Tablå». Av disse detaljene har hun laget mindre, grafiske akvareller som henger på veggen i kafeen.

– Grafiske akvareller kan mangfoldiggjøres og utgis i et begrenset antall, på samme måte som annen grafisk kunst, sier Lisbeth Wollmann Galåen.

Velga Bakkemyr, som driver DABA Café, har bare positive erfaringer med å la lokale kunstnere bruke veggene til å vise fram kunsten sin for et større publikum.

– Jeg prøver å få til en god atmosfære her. Og kunst er med på å skape spenning og gode tanker, sier Velga Bakkemyr.

Hun legger ikke skjul på at bildene kan vekke engasjement og skape diskusjon. Alle liker selvsagt ikke alt de ser. Men bildene skaper engasjement, og hun opplever også at folk kjøper bilder som henger framme.

Etter seks uker blir bildene tatt ned, og nye kunstnere slipper til på veggene. Denne gang er det Hannah Victoria Leirfall og Trude Pennoch som stiller ut sammen med Lisbeth Wollmann -Galåen og Lill Kristin Brenntrø.

Liker konseptet

Lill Kristin Brenntrø liker konseptet.

Dette er et kjempebra lokale med en god kafé og utrolig fin atmosfære, sier Meråker-kunstneren som hele tiden har bilder utstilt på Meråker stasjon.

Tidligere har hun hatt utstilling to ganger i Lokstallen i Stjørdal, senest i fjor. Nå er hun tilbake i Stjørdal, men denne gang altså i et annet lokale.

– Jeg må ut for å vise meg fram. Jeg kan ikke bare sitte i rammeverkstedet mitt i Meråker og tro at hel verden ser meg!