Ganske nøyaktig ett år etter premieren på Café Rampa har damene i Soulsister bestemt seg for å avlutte samarbeidet.

Torsdag takket bandet for seg med den aller siste konserten for Trøndelag sin del.

- En spennende reise

Den fant sted der det hele startet, i Hommelvik, denne gangen i Bruket kulturhus.

- En spennende reise, som nå tar slutt, kommenterer Kristin Sjöberg, initiativtager til kvinnebandprosjektet.

- En artig kvinnekraft-forestilling er over, nå må jeg legge ned og tenke på helsa, fortalte Kristin etter å ha gått av scenen torsdag.

Men, det kan bli flere prosjekter senere:

- Slike prosjekter gjør livet verdt å leve, sier hun.

Bandet avholder den aller siste konserten under festivalen Midnattrocken 2017 i Lakselv 8. juli.

- Med mye folk, det blir artig, sier en sliten men fornøyd Kristin.

Fant frem mobilene

Soul-, jazz- og blues-klassikerne kom som perler på en snor under torsdagens avslutningskonsert. Høydepunktene var mange for en bortimot fullsatt sal i kulturhuset.

Og i motsetning til vanlig kutyme ble ikke publikum bedt om å legge bort mobiltelefonene underveis. Snarere tvert i mot: Kristin Sjöberg oppfordret i stedet salen til å lyse med medbrakte telefoner for å vise sin begeistring, en oppfordring publikum til tider tok i mot med åpne armer.

Blant låtene som ble servert torsdag var udødelige klassikere fra blant andre Janis Joplin og Aretha Franklin. Ett av de virkelige høydepunktene som høstet varm mottakelse, som på Rampa i fjor, var Gershwin-perlen "Summertime", anført av Kristin som leverte første vers i svensk tekstdrakt. Vidunderlig vakkert fremført med enorm innlevelse av de fire solistene som i tillegg til Kristin består av Trude Bekkavik, Bente Smaavik Borge og Chelsea Michelle Wold.

Bente Smaaviks sterke versjon av jazz-balladen "Cry me a river" samt egenproduserte "Still strong", alene på scenen under spotlighten, var også øyeblikk egnet til å gi sitringer nedover ryggraden. Likedan Trude Bekkavik og Chelsea Michelle Wolds versjon av Fleetwood Macs "Songbird".

Begeistret

Tempolåtene var det også flere av; blant annet "Sisters are doin it for themselves", som ble det siste ekstranummeret foran en begeistret sal.

Et fremragende knippe musikere bestående av Tora Dahle Aagård (gitar), Astrid Marie Solli (elbass), Una Leijenaar (keyboard) og for anledningen den eneste hanen i kurven; Thomas Brovold (slagverk) bidro også i aller høyeste grad til at det ble en knallsterk avskjedskonsert i kulturhuset.