Stjørdalsbandet «Lassie n the Lads» leverte så det holdt i comebacket lørdag ettermiddag. Folkrockerne hadde ikke glemt gamle kunster og leverte en energisk minikonsert i Vektersalen i Kimen kulturhus.

– Oi oi, dette var fantastisk artig! Det gikk over all forventning og jeg er helt overveldet. Helt utrolig at det kom så mye folk, og det var jo nesten bare kjentfolk. Man blir høy på livet en stund nå, sier Ann Helen Stamnsve (35) og smiler.

Folk sto i kø for å komme inn i Vektersalen, og det var ikke sitteplass til alle som ville ha med seg comebacket.

– Det er nesten rørende å få en slik respons. Vi så at folk var med og husket låtene, forteller Stemnsve.

Fant tonen fort

Lassie n the Lads var aktive i årene 1997 til 2009, og turnerte store deler av landet på festivaler og festlokaler. Låter som «My favourite walking shoes» og «The storyteller» ble landskjent gjennom NRK-programmet «Kjempesjansen».

Bandmedlemmene har møttes i sosiale lag etter at de ga seg for åtte år siden, og har snakket om å gjøre noe sammen igjen. Til slutt ble det konkrete planer av det.

– Det var fort gjort å finne tilbake til det gamle og pusse rusten av låtene, sier Ann Helen Stamnsve.

Og det var ikke mange timene de hadde øvd før lørdagens comback. Det skjedde i et øvingsrom i kjelleren på Apotokergården i Stjørdal fredag kveld.

– Vi fant tonen fort. Det var de samme gamle vitsene og de samme gode låtene.

Ny konsert i storsalen

På scenen i Vektersalen lørdag lanserte også bandet det de har holdt hemmelig en god stund. De skal holde konsert i storsalen i Kimen kulturhus lørdag 11. november. Den har fått navnet «Én konsert».

– Det blir stas og jeg gleder meg utrolig mye. Det var ikke noe kulturhus i Stjørdal sist vi holdt på, og vi fant ut at vi måtte utnytte det nå. Vi flesker like godt til med storsalen når vi først er i gang, sier Ann Helen Stamnsve.

– Blir det mer Lassie n the Lads også etter konserten i november?

– Vi skal ikke utelukke noe, men pr. nå har ingen av oss lagt flere planer, sier 35-åringen.

Bandet består av Ann Helen Stamnsve, Øystein Berntsen, Per Ivar Moum, Kay Jonny Kristiansen, Per Christian Jørstad og Kjartan Klingen.