For 15 år siden ble koret Cappella stiftet av to mostinger. Det skal markeres med to jubileumskonserter i 2017.

Den første går av stabelen på Café Rampa førstkommende fredag.

– Når vi har jubileum ønsker vi å vise oss fram litt mer enn vanlig. Cappella har blitt en kulturinstitusjon i Malvik - på lik linje med mange andre, sier leder Anne-Britt Haugen Østeraas.

Jubileumsmarkeringen avsluttes med en forestilling i Bruket 29. oktober.

Stor utvikling

Lite visste de to grunnleggerne, Bernt-Ole Ravlum og Grete Hermstad, om betydningen koret skulle få i lokalmiljøet da de en vinterdag i 2002 bestemte seg for å etablere et blandakor. 15 år senere består Cappella av 35 aktive sangere av begge kjønn.

– Koret ble startet med mange sangere uten noen som helst erfaring. Utviklinga har vært stor i løpet av de 15 årene, sier Østeraas.

Genuin interesse

Hommelvikkvinnen har vært med siden 2006 og stortrives i miljøet.

– Cappella består av en imøtekommende, trivelig og sammensveiset gjeng. Alle er genuint interessert i sang, og sammen har vi vært på mange turer og holdt en rekke konserter, sier Østeraas.

Flere dirigenter

Terje Snustad var korets første dirigent. Han overlot taktstokken til Astrid Vikaunet etter ti år. Stjørdalskvinnen sa takk for seg etter ett år og ble avløst av kulturarbeider Torstein Fosmo. Da hommelvikingen flyttet til Sverige for å studere høsten 2016, ble Marit Synnøve Ørsjødal Gjeset hyret inn som ny dirigent. Musikkpedagogen fra Trondheim skal lede kormedlemmene under fredagens konsert på Café Rampa. Leder Anne-Britt Haugen Østeraas forteller om et rikholdig program og lover publikum valuta for pengene.

– Det vil bli en musikalsk reise med både gammelt og nytt materiale. Vi har plukket sanger fra de 15 siste årene. Publikum vil få se et opplagt og godt forberedt kor, sier hun.

Revyinnslag

Rakel Sivertsen er kveldens konferansier. Med seg har hun Aina Kristiansen og Marit Hammer fra forestillingen Kvitter fra knotten. Trioen vil underveis i konserten by på innslag fra revysuksessen. Østeraas håper naturligvis på stinn brakke når dørene åpnes i det gamle pakkhuset fredag kveld, og forteller om et forhåndssalg i rute.

– Det er plass til 100 personer på Rampa. I går var det allerede solgt 40 billetter. Det synes jeg er veldig bra, sier Anne-Britt Haugen Østeraas.