Mandag fikk han Medaljen forlang og tro tjeneste av Det kongelige Selskap for Norges Vel. Medaljen gis til arbeidstakere som har gjort seg særlig fortjent med minst 30-års ansettelse hos samme arbeidsgiver, etter søknad fra arbeidsgiver.

Medalje

Det er dermed klart at miljøet og ledelsen ved Aglo har ønsket å vise at Nilsen har vært en svært verdifull medarbeider, en som har blitt satt pris på.

Henrik A. Nilsen har vært ærer ved videregåendeskolen på Skatval i 44 år. Før det var han lærer ved daværende Solhaugen Helseheim, skriver Aglo vgs på hjemmesidene.

- Dette er en medalje som tildeles de som jobber jevnt og trutt uten å søke egen ære. De som gjennom trofasthet skaper det samfunnet vi vil ha, sa styreleder for Aglo, Solveig Mjølnes da hun overrakte medaljen og diplomet under en tilstelning på skolen mandag.

Overrasket og rørt

Henrik A. Nilsen visste ikke noe på forhånd, ble svært overrasket og rørt og som han sa selv - nesten stum. Men han ønsket å takk, skriver skolen.

- Jeg skal ikke nekte for at jeg har stått på litt, men dette hadde jeg ikke ventet, sa Nilsen til kollegaene.

- Gløder fortsatt

Nåværende rektor Gøril Joramo beskriver Henrik  A. Nilsen som en kulturbærer og en som fortsatt gløder.

- Jeg er imponert, sa hun.

Det vanket også hilsen fra tidligere rektor, Bjørn Hesselberg som fortalte om en utradisjonell lærer med evne til å glede andre, både kollegaer og elever.

- Du har gjort en del krumspring, og jeg ønsket av og til en fotlenke på deg. Men absolutt alt ble gjort til elevenes beste, og du landet alltid trygt og godt, het det i hilsenen fra Hesselberg.