Det er en tradisjon i Meråker å gjøre stas på 10-trinnet, de som er avgangselever, sier rektor Christian Fredrik Kolvik som forteller om en ganske følelsesladet tilstelning i samfunnshuset tirsdag.

Stolt rektor

Selv kjenner Kolvik at han føler seg stolt av de 34 elevene som har fullført grunnskolen.

-  Det er ingen som ikke fullfører. Samtidig er det en bragd. Det er tøft for mange, særlig ungdomsskoledelen. Det er i disse årene man finner sin identitet. Hvilke krav stilles til meg, faglig og sosialt. Dette er spørsmål mange begynner å stille seg. Vi som jobber ved skolen prøver så godt vi kan å hjelpe elevene, så de kan stille forberedt på det som møter dem videre. Vi har kjent elevene i mange år, vi bryr oss om dem, sier Kolvik.

Rektor Christian Kolvik ved Meråker skole. Foto: Ivar Værnesbranden

Går ulike veier

Han legger til at han har sett litt på søkingen.

-  Artig og interessant å se den store variasjonen. Hvor stort spekter av samfunnet de representerer. Valgene deres spenner vidt, fra det akademiske til mer praktiske fag og yrker. Gruppa på 34 elever er nesten som et lite samfunn i seg selv, sier Kolvik.

Meråker skole er 1-10-skole. Det var stor stas da avgangselevene feiret seg selv sammen med familie, venner og ansatte ved skolen. Foto: Hallgeir Martin Lundemo

Den engasjerte rektoren syntes det ble en fin tilstelning tirsdag kveld. Han forteller at det hadde elevene medvirket til selv, med flere flotte innslag.

- Foreldrene har også virkelig stilt opp. Og jeg og ansatte har gjort vår del, sier han.

- Det gleder jeg meg til

- Jeg skal starte på Inderøy musikk, dans å drama linje til høsten Det er 3 årlig så det gleder jeg meg til, sier Victoria, en av de 34 elevene på avslutningen.

- Hva er ditt beste minne fra alle disse årene som nå er ved veis ende?

- Det er litt trist men samtidig gleder jeg meg til å gå videre og lære meg nye ting.

- Aner vi at du vil bli skuespiller?

- Ja det kan jeg tenke meg. Jeg har lyst, men det er lang vei å gå før man når så langt. Jeg har jo bestemt meg for høyskolen etterpå så jeg har tid til å prøve litt av vært både skuespill og musikk,  sier Victoria Stokke.