Det er kinosjef i Kimen kino, Gro Langnes, som sier dette om at den legendariske filmen, The Blues Brothers, fra 1980. Filmen settes opp i forbindelse med bluesfestivalen til høsten.

– Vi fikk henvendelse fra festivalen om det var mulig å få til å sette opp denne filmen. Etter noen runder med sjekking rundt omkring, fant vi en mulighet hos et firma i England som tilbyr klassikere til kinoene. Nå leier vi en digital nøkkel, som gir oss mulighet til å vise filmen torsdag 31. august, sier Langnes.

Den originale kinoplakaten fra 1980 da The Blues Brothers ble sendt på kino for første gang.

Filmen vises i sal 1, og det er plass til 131 tilskuere.

– De to bakerste radene er forhåndsbestilt, men vi har fremdeles 91 billetter som nå er lagt ut for salg på hjemmesidene våre.

– Har du sett filmen selv?

– Nei, jeg har ikke det, så jeg bør vel benytte anledningen til å få den med meg denne gangen, sier Gro Langnes, som er glad for å kunne samarbeide med lokale aktører når det skjer ting i byen.

Storartet

Bluessjef Kjell Inge Brovoll er storfornøyd med at filmen vises i Stjørdal i forbindelse med festivalen.

– Jeg har ikke sett filmen på kino siden jeg så den i Sandnessjøen i 1981, så dette blir stas. Ikke minst blir det artig å se filmen med 2017-lyd, sier bluessjefen, som tar seg til til et avbrekk i kinosalen kvelden før kvelden.

– Normalt har jeg tusen jern i ilden kvelden før festivalstart, men i år skal jeg ta meg tid til å få med meg denne begivenheten.

The Original Blues Brothers

Det er i forbindelse med at The Original Blues Brothers med Steve Crooper og Lou «Blue Lou» Marini i spissen at filmen settes opp torsdag kveld etter at den tradisjonelle gateparaden i Stjørdal sentrum er ferdig.

– Dette blir en kjempeavslutning på kvelden etter at festivalen i realiteten er sparket i gang med parade og konsert i gata. Dette er filmen som gjorde Steve Crooper og resten av bluesbrødrene til allemannseie.

– Tror du filmen blir utsolgt?

– Det både håper og tror jeg. Det er utrolig mange som har et forhold til denne filmen. Jeg har hørt om folk som har sett den over 50 ganger, men ikke så mange ganger på kino. Så når man får denne muligheten nå, tror jeg nok mange vil benytte seg av den, sier Kjell Inge Brovoll.