Det er god plass i stuene på Auran Søndre Nygård. Det er Anne Birgitte Bouwhuis Røkke glad for.  Hun kunne gjenta suksessen fra i fjor sommer med å invitere til sommerkonsert på hjemgården fredag kveld.

Et sekstitalls personer benket seg på stoler i det flotte våningshuset, for å oppleve en intimkonsert med opera og klassisk musikk. Det ble som arrangørene håpet en hyggelig og musikalsk aften med trondheimsfjorden som bakteppe, med et program bestående av alt fra viser til opera. På kjøkkenet var det kaffe og twist i de to pausene som var lagt inn.

Torstein Fosmo, fint samstemt med Jon Kristian Bye på piano. Foto: Line Mette Finnøy

Gården Auran Søndre Nygård ligger vakkert til på bakketoppen nord for Vingekrysset på Skatval. I stua strømmer lyset inn fra alle kanter,  og ut gjennom vinduene kan man nyte en fantastisk utsikt.

Den flotte rammen var med på å gjøre sommerkonserten til en fantastisk fin opplevelse for de rundt 60 frammøtte. Sangerne som alle holder høyt profesjonelt nivå, leverte en innertier av en konsert med gode sangprestasjoner, glimt i øyet og karakter - til glimrende pianospill av Jon Kristian Bye. Publikum på sin side kvitterte med begeistret applaus.

- Jeg er kjempefornøyd. Det ble kjempe fin og ren klang og vi fikk inn masse folk, sier Anne Birgitte Bouwhis Røkke i pausen etter første sett.

Da hadde publikum blant annet fått høre "Sommernatt ved fjorden" og "Hildringstimen" av Erik Bye. Senere i konserten fikk publikum høre blant annet "The song that goes like this".

Baryton Sverre Johan Aal sang med bravour.

- Godt å komme hjem på Skatval og få høre opera igjen. Det er et par år siden jeg var på Steinvikholmen. Det er mye av de samme folkene, denne gang på en fin intimscene, sa Martin Josteinsson Myhr. En av tilhørerne på konserten.

Og det stemmer at blant annet har Anne Birgitte Bouwhuis Røkke spilt "Rakel i midnattsoperaen Olav Engelbrektsson.

Medvirkende i Sommerkonserten fredag var foruten mezzosopran Anne Birgitte, tenor Torstein Fosmo fra Hommelvik, baryton Sverre Johan Aal Steinkjer og pianist Jon Kristian Bye Inderøy.