4 år gamle David var litt skeptisk fordi Fantorangen som kom ut av toget ikke lignet helt på hans egen.

Mange hadde funnet veien til Hommelvik og jernbanestasjonen i god tid før Sommertoget ankom stasjonen tirsdag ettermiddag.

– Dette er en skikkelig folkefest. Det skaper ekstra liv når så mange møter opp for å ønske Sommertoget velkommen til Malvik og til Hommelvik stasjon, sa en stolt og glad ordfører Ingrid Aune etter at hun hadde ønsket gjestene velkommen.

Fantorangen

For de minste var det utvilsomt et høydepunkt å få møte Barne-tv-figurene Perla og Fantorangen. Pågangen for å få tatt selfie var så stor at mange måtte vente en god stund på tur.

David Larsen (4) satt trykt på armen til mor da Sommertoget kom inn på stasjonen. Han hadde for sikkerhets skyld med sin egen Fantorang for å sammenligne og sjekke om den som kom med toget var helt ekte.

– Fantorangen som kom med toget er litt rar. Han har så blå øyne, mente David etter å ha fått det første glimtet av den populære tv-figuren.

Saken fortsetter under bildet.

Det var mange som ville hilse på Fantorangen. Foto: Trond Nøstberg

Festen fortsetter

Festen fortsetter tirsdag kveld med underholdning, musikk og revyinnslag fra scenen ved rådhuset.

Det er utover ettermiddagen ventet et stort antall amerikanske biler, som tradisjonelt samles ved stasjonen 4. juli, den amerikanske nasjonaldagen.

Et høydepunkt blir det når NRK sender Sommeråpent direkte fra Hommelvik fra klokka 21.30 i kveld.