En overrasket og glad gjeng fra Olerussen mottok juryens fripris på Høylandet lørdag kveld. Både juryen og publikum ble imponert av sketsjen «Nei betyr nei».

– Artig. Det kom så uventet, det! utbryter Julie Klæbo Nordgård til Bladet. Hun var sammen med Karoline Halsan Leikvold revysjefer for årets revy til rødrussen på Ole Vig videregående skole i Stjørdal. Begge var på scenen på Høylandet denne uka.

– Vi tenkte ikke i de baner at vi skulle vinne en pris da vi sendte inn revynummeret til Høylandet. Det var en seier bare å få bli med. Vi skjønte ingenting da vi kom til finalen, og skjønte iallfall ingenting da vi ble ropt opp som prisvinner, sier Julie Klæbo Nordgård.

Viktig budskap

Sketsjen «Nei betyr nei» har et viktig budskap. Man tror og ser for seg at en full og nærmest bevisstløs jente skal bli utnyttet av to unge menn. Men det viser seg at mennene passer på slik at jenta får det best mulig. De pakker blant annet dyna godt rundt henne.

– Det er et sterkt budskap, og vi vil få fram noe som er viktig og betyr mye. Mange kom til oss og sa at de både skrek og ble rørt av nummeret, og da har vi nådd fram, forteller Nordgård.

Statuttene sier at juryen står fritt til å dele ut en pris etter eget ønske og egne kriterier.

Begrunnelse

Dette er juryens begrunnelse til at Olerussen ble plukket ut:

«Juryens fripris går til et nummer som ikke er et veldig typisk revynummer. Og innholdsmessig inneholder få av de kriteriene man vanligvis legger til grunn for et godt revynummer. Aktørene ønsker å kommunisere et budskap mer enn å høste publikums latter og applaus. Det er mange direktorat og departement som ønsker å nå frem til ungdom med viktige budskap. Men, dette nummeret viser at ungdom gjør det best selv. Med stort mot og fintfølelse setter de oss i publikum på pinebenken før de tvinger oss til å føle viktigheten av det de har å si».

19 år gamle Julie Klæbo Nordgård forteller at feiringen gikk hardt for seg på Høylandet lørdag kveld – som seg hør og bør.

– Formen er fin i dag. Dette var en seier for alle som var rødruss på Ole Vig i år. Vi har fått mange gratulasjoner, sier hun.

Gikk tom for ord

Christer Nilsen og Erlend Engan i Lånkerevyen var med og hjalp revygjengen på Ole Vig i vår. Det er Engan som er forfatter av prisvinner-sketsjen.

– Utrolig artig. Det er sjelden jeg er tom for ord, men det ble jeg egentlig lørdag kveld. Vi ville prøve noe nytt. En sketsj med et alvorlig budskap er det få, om noen, som har gjort før, sier Engan, som også er tekstforfatter i Lånkerevyen.

Han roser årets revytalenter blant rødrussen.

– Det var en mektig opplevelse å få være med. De leverte en bra revy og tar opp en tematikk som ligger de nært. Jeg er både glad, ydmyk og stolt over å ha vært med i prosessen sammen med dem. De er en talentfull, inkluderende og positiv gjeng, understreker Erlend Engan.

– Fantastisk artig

Lånkerevyen ble tildelt den gjeveste prisen under Revy-NM, nemlig «årets revynummer». Prisen fikk de for sketsjen «Auds garn og jarn», skrevet og framført av Tomas Woldseth og Pål Thyholt.

– Fantastisk artig. Det kommer uventet, for man klarer aldri å tenke seg til at man skal vinne på forhånd, sier Tomas Woldseth, som roser revymiljøet i Lånke.

– Det er mange som bidrar med mye og vi er en artig gjeng, sier han.

Her er juryens begrunnelse:

«Årets vinner er smalt, men evner å treffe de store massene gjennom sin overlegne levering og fremføring. Et absurd univers med en underlig språklig logikk skaper et personlig uttrykk. Juryen opplever nummeret som nærmest et komplett revynummer; innovativ i form og innhold, sylskarp timing og overraskelsene møter oss ved hver eneste replikk. Samtidig makter de å skape gjenkjennelse. De er smarte og rare, men samtidig viser de en evne til å kommunisere og møte det brede laget av publikum. Nummeret både utvikler og utfordrer publikums smak og tradisjonen de står i».

Saken fortsetter under bildet.

Pål Thyholt (t.h.) og Tomas Woldseth jubler for prisen for årets revynummer. Til venstre ser vi to av jurymedlemmene, Marit Voldsæter og Nils Petter Mørland. Foto: Tor Ivar Viken

– Steintuillåt!

Lånkerevyen ble under revygallaen torsdag kveld hedret med «Norsk Revyfestivals Ærespris» for å ha vunnet flest ganger i NM i revy. Leder Christer Nilsen kan nå plusse på med enda en pris.

– Heilt steintuillåt! Det har vært ei suveren uke og det har skjedd noe hele tiden. Dette er artig å være med på, forteller han.

Også Hommelvikrevyen var representert med to nummer i NM-finalen, men de nådde ikke opp denne gangen.