– Vi er et operaselskap for hele Trøndelag, og derfor er det helt naturlig for oss å legge en produksjon til vår nye administrative hovedstad, Steinkjer, sier Randi Spets.

Det er første garn operaselskapet legger en hel produksjon til Steinkjer.

– Vi har hatt operapub her tidligere, men denne gangen blir det en hel forestilling, som vi setter opp i samarbeid med Opera di Setra.

Turné

Elskovsdrikken av G. Donizetti er et gjestespill, som første gang ble satt opp i Tylldalen hos Opera di Setra for to år siden. Nå har operaen vært på turné både i Trondheim og på Hamar, før turen i sommer har kommet til Hegge gård på Steinkjer.

– Vi er så heldige å ha innledet et samarbeid med Hegge gård som inngår i kulissene til utendørsoppsetningen som har premiere den 10. august.

Forestillingen settes også opp den 11.- og den 13. august.

– Dette er under Steinkjermartnan, så vi håper virkelig at folk finner veien til Hegge gård, sier Spets.

Godt samarbeid

Dette er fjerde gang at Opera Trøndelag samarbeider med Opera di Setra om oppsetninger både i form av gjestespill, som denne gangen, og i samproduksjoner.

– Vi har et godt samarbeid med Opera Di Setra. I likhet med oss har også de en tradisjon for å gi unge solister og aktører en jobb og en scene å stå på.

Operagalla

Sommerens operauke avsluttes med operagalla i parken utenfor Kimen kulturhus i Stjørdal den 17. august.

– Dette blir en storstilt operagalla med et rekordstort antall solister på scenen, der Thomas Ruud er det store trekkplastret. I tillegg kommer Trond Gudevold til å delta i både gallaen og Elskovsdrikken. Vi vil også i år presentere «Årets musikkteatertalent», og flere solister vil komme til etter hvert, sier operasjef Randi Spets.