Eventyrstien i Monsberga har blitt en årlig tradisjon der unge fra både i og utenfor den kommunale kulturskolen er med og lager forestillingen rundt forskjellige eventyr i Monsberga.

For første gang har produksjonen Eventyrstien fått økonomisk støtte både fra fylket og fra BUFDIR (Barne, ungdoms- og familiedirektoratet).

Økonomisk støtte

- I år fikk vi 40.000 fra Fylkeskommunen og 200.000 fra BUFDIR. Det gjør at vi kan lage en større produksjon og det beste av alt er at det er helt gratis for de unge å bli med på dette. Vi trenger nå skuespillere og de som kan tenke seg å hjelpe til med produksjonen bak "scenenteppet". Det er kostymelaging og kulisser og ellers alt som skal til bak en såpass stor produksjon. Her får vi plass til alle, og det er ingen krav til verken erfaring eller at en er med i kulturskolen. Vi ønsker oss folk i alderen fra 12 år og oppover til 100 år, sier Mari Moe Krysinska.

Syvende far i huset

Hun er en av to instruktører som skal være med å lage Eventyrstien i Monsberga sammen med de som blir med på prosjektet. Det er svært mange eventyr å ta av, og Krysinska vil gjerne se at noen tar rollen som Syvende far i huset også.

- Hehe. Ja. Om det er eldre folk som vil bli med så er det kjempefint. Det fine med eventyr er at det er mange roller som passer til alle aldre. Her skal skuespillerne som vil bli med være med å lage forestillingen selv.

Hun presiserer at det er rom for alle i Eventyrstien, også de som ønsker å stå bak "sceneteppet"

- Det eneste er at de som blir med må sette av tid til øvinger to ganger i uken fra sist i august. En må også rekne med noe øvinger på helg, før det er premiere 28.september i Monsberga friområde i Fosslia.

Scenekunst og dans

- Men du sier det er premiere. Arrangementet foregår i løpet av en kveld?

- Ja, men det kommer noen små drypp fra forestillingen Eventyrstien både før og etter den 28.september, forklarer hun.

Øvingene vil foregå i Lokstallen på Tangmoen, og Krysinska. håper at det blir med flere som er interessert i scenekunst, som vil bli med å lage kulisser og sy kostymer. Her er det også mulighet for å utvikle seg innen dans og drama.

- Er det noen form for opptaksprøve til Eventyrstien?

- Neida. Her har vi plass til abslutt alle. De som blir med får en god erfaring med å arbeide med en stor produksjon og arbeide med instruktører som blir meg og Azra Halilovic.

I fjor møtte flere tusen publikummere opp til spennende eventyr og opplevelser langs Eventyrstien i Monsberga. Foto: Arkivfoto