Stjørdal

Opera Trøndelag varter opp med sin største operagalla noensinne under årets Byfest.

–Aldri har vi hatt så mange solister på en og samme gallaforestilling. Når hele tre av dem er tenorer, med stjernetenor Thomas Ruud i spissen, er det i seg selv god nok grunn til å bli med på tidenes operagalla, sier operasjef Randi Spets.

Godt kjent

Flere av solistene er godt kjent for Stjørdals operapublikum fra før. Åtte av dem har tidligere hatt roller i Olav Engelbrektsson på Steinvikholm Slott.

–I tillegg til Thomas Ruud, som hadde rollen som Nils Lykke, kommer selve erkebiskopen selv, Trond Halstein Moe. Det gjør også Trond Gudevold, som folk vil kjenne igjen fra Tryllefløyten i Prestegårdshagen, Sommer i Tyrol og ikke minst som fengselsdirektøren i suksessen Flaggermusen i Kimen.

–Hvilke lokale solister deltar?

–Are Hembre, som har vært både Vækter og Nils Lykke på Steinvikholmen, og som har vært med oss i mange produksjoner. Senest i Carmen tidligere i år. Jeg kan røpe at han skal synge «Una furtiva lagrima» fra Elskovsdrikken. En annen lokal tenor fra Hommelvik er Torstein Fossmo. Også han startet som Vækter på Steinvikholmen. Han var også en profilert fengselsbetjent i Flaggermusen, og han studerer nå på Operaskolen i Malmö. I tillegg kommer Karianna Sommerro, som var fjorårets trønderske musikkteatertalent, vært med i de fleste av Opera Trøndelags produksjoner, samt at hun er instruktør i Operaskolen, sier Spets.

Storslått

– Kan du si noe om programmet for operagallaen?

–Med regissør Ronald Rørvik ved roret blir det en galla av operetter, musikaler og opera. Det vil bli et storslått program med store ensembler og duetter, og ikke minst kjente arier. Blant annet fra «Den glade enke», «la Boheme», «Rusalka», «Madame Butterfly», «Tryllefløyten», «Carmen», «Hair», og selvfølgelig Thomas Ruud med Nessun Dorma.

–Ja, for ikke å snakke om tre tenorer med «O sole mio»! Det blir noe å glede seg til, sier en oppglødd operasjef.

Operatalent

Det vil også i år bli presentert et nytt trøndersk operatalent under gallaen.

–Jeg røper ikke hvem det er ennå, men sangeren er lokal, sier Randi Spets.

bjorn.fuldseth@bladet.no

922 54 322