Familieforestillinga som Prestmoen kulturpark inviterte til lørdag ettermiddag ble ei fartsfull forestilling spekket med mye god musikk, vakre sanger og ikke minst mange latterfulle revyinnslag.

For første gang under Dansehelga med dansemusikk i kulturparken på Prestmoen ble det invitert til ei forestilling for familier. Dette var det ildsjelene i gruppa Jhohans som hadde tatt initiativet til. De hadde fått med seg Erlend Engan som regissør.

Sammen hadde de satt sammen et program som ble både variert og klangfullt, og ikke minst noe for lattermusklene. I vel to  timer lot publikum seg underholde fra den store scenen, og det godt og varmt under tak mens det plaskregnet på utsida.

Trommesolo

Først ute var det trommeslageren i gruppa Jhohans, Attila Borza, som slapp til. I en mektig trommesolo, og med vekslende blå og rød lyssetting, ble det et spesielt og annerledes åpningsnummer, før hele gjengen i Jhohans sang og spilte den litt rolige ”Det finns en sang”.

Som konferansier til å binde sammen det hele hadde arrangøren fått tak i moromannen og nordmøringen Odd Arne Halaas. På en morsom måte bandt han det hele sammen, og fikk noen i salen til nærmest å klappe sammen i krampelatter.

Brølløpet

For morsomt skulle det bli mye av under familieforestillinga. Sagatunrevyen stilte med mange av sine aktører, og i sketsjen ”Brølløpet” var mange av dem på scenen samtidig. To andre nummer fra vinterens Sagatunrevy fikk vi også et gjensyn med.

To av våre lokale kvinnelige sangsolister fikk også vist seg fram. Siri Bones bød på klangfull stemme i ”Route 66” og ”Make you feel me love, mens Wanja Løvø sang først en blueslåt med sjel før hun seinere bød på en ekte countrylåt, nemlig ”Long time gone”.

Ekstra sterkt ble sangen fra scenen da Siri Bones sammen med Roar Nygård framførte en solid versjon av den kjente ”The Prayer” mot slutten av forestillinga.

Da hadde de mange i salen også fått med seg flere revyinnslag både fra Skatvalrevyen og Lånkerevyen. ”Bankran” fra Lånkerevyen viste hvordan et ran kan foregå når banken ikke lenger har kontanter. I ”Nybilkurset” fra Skatvalrevyen fikk vi forklart hvordan de med større bilder bør opptre i trafikken. Begge revygruppene bidra med flere latterfulle innslag under forestillinga.

Variert musikk

Musikken var det flere grupper som sørget for, og som de vekslet på. Sigmund Sæter bidro med gladlåter på trekkspill, mens Full Rulle hadde satt sammen en medley av flere låter. Morten Teigen framførte blant annet Åge Aleksandersen sin låt ”Dekksguten”.

Familieforestillinga ble avsluttet med ”Leve i en drøm”, Jhohans egen gladlåt, og hvor musikerne også spilte midt blant publikum. Før sangen ebbet ut var alle kveldens aktører samlet oppe på scenen. Der mottok de langvarig og stående applaus fra sitt lydhøre publikum.