Øvingene til operagallaen i Kimenparken er i full gang, og de tre tenorene, Thomas Ruud, Are Hembre og Torstein Fosmo, er rustet til sangkamp om de høyeste stemmene.

– Hvem er det som vinner kampen?

– Vi er alle vinnere, istemmer tenorene etter en gjennomkjøring av «O sole mio».

– Men til slutt er det alltid Thomas som vinner, tilføyer Are Hembre.

Frisk satsing

Stjørdalssangeren, som har vært med på flere av Opera Trøndelags gallaforestillinger, og som har hatt flere roller for distriktsoperaen både i Olav Engelbrektsson, Tryllefløyten og Carmen, ser frem til å være en del av årets Byfest.

– Dette er en stor og frisk satsing av Stjørdal kommune, som jeg gleder meg til å være med på. Dette blir det første oppdraget mitt etter to måneders sommerferie, så jeg gleder meg virkelig til å komme i gang, sier Are Hembre, som nylig har flyttet hjem til Stjørdal igjen.

–Jeg håper å kunne gjøre flere jobber på Stjørdal etter hvert, nå som jeg har flyttet hjem igjen. Så selv om høsten og førjulsvinteren er rekordtravel, håper jeg på flere lokale oppdrag, sier Are Hembre.

Spesielt med tre tenorer

Operasjef Randi Spets er storfornøyd med å ha med seg tre tenorer på en og samme konsert.

– Det er ikke så vanlig at man har med tre tenorer på en konsert. Når i tillegg alle tre har vært med oss tidligere i Olav Engelbrektsson og andre oppsetninger, og der en er av internasjonalt kaliber, mens de andre to er lokale store kapasiteter, ja da blir det ekstra stas, sier Randi Spets.

Sammen med ni andre solister utgjør tenorene stjernelaget som skal stå på utescenen i Kimenparken torsdag kveld.