–Jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite at jeg er Årets Trønderske Operatalent. Det er en ære å få tildelt den tittelen. Dermed gledet jeg meg veldig til Operagallen utenfor Kimen torsdag kveld.

Der framførte Oda et stykke fra Figaros bryllup av W. A. Mozart, et stykke hvor hun spilte en forelsket gutt i puberteten som både skrev et dikt og var forelsket i grevinnen.

Dermed valgte jeg et kostyme som passer bedre for en gutt enn for ei jente, og gjorde den litt ekstra moderne med skateboard som jeg bar under arma, forteller Oda rett etter at hun hadde vært på scenen og framført stykket, og samtidig mottatt sterk applaus fra de mange frammøtte.

Startet med Operaskolen

Oda startet som mange andre operatalenter de siste årene i Trøndelag med å være med på Operaskolen. Der var hun aktiv i seks år, før det etter videregående skole ble musikkstudier i Kristiansand.

–Jeg er nettopp ferdig med en bachelor i klassisk sang ved musikkonservatoriet på Universitetet i Agder. Der gikk jeg hos Randi Bjerge-Sköld som har vært en meget flink lærer for meg. Nå i høst tar jeg et fjerdeår ved privatskolen Barratt Due i Oslo. Målet mitt er å leve som utøvende sanger innen klassisk musikk, forteller Oda.

Å kunne livnære seg som sanger i framtida, er drømmejobben for Oda. Hun forteller at det å stå på scenen sammen med flinke folk er skikkelig artig. På scenen koser alle sangerne seg og løfter hverandre.

Litt hjemme

–I sommer har jeg endelig fått være litt hjemme i Stjørdal, sammen med familie og venner. Det har jeg satt stor pris på. Så har jeg endelig fått snakket skikkelig trønderdialekt igjen. Det gjorde godt! Samtidig har jeg vært litt i Oslo og kommet meg i orden før dette skoleåret.

På fritida liker Oda å være sammen med andre og kose seg. Hun liker å være sosial, som hun sier.

–Det blir definitivt ikke familie og barn enda. Jeg liker musikk jeg, og egentlig ikke så mye mere, smiler Oda og gleder seg til flere opptredener på ulike scener i framtida.