– Nå er det endelig klart. Vi blir ett av tre steder i Norge som skal ha audition til neste utgave av TV2's populære talentprogram, Norske Talenter, sier en godt fornøyd markedsansvarlig i Kimen kulturhus, Lene Fjellstad.

– Størst på Kimen

I tillegg til Stjørdal blir det audition i Oslo og Bergen.

– Dette blir den største happeningen her på Kimen siden åpningen for to år siden. Billettene til de to auditionsdagene den 21. og 22. oktober blir lagt ut nå, og de er gratis. Så her er det først til mølla som gjelder, sier Fjellstad.

Mange besøkende

De som skal være med på audition kan melde seg på hvilket som helst av de tre stedene.

– I og med at vi er det eneste stedet i Midt-Norge, er det naturlig å tro at de fleste fra Møre og Romsdal i sør til Finnmark i nord, kommer til å komme hit. Men det kan komme folk fra andre steder i landet også. Det som er helt sikkert er at det kommer til å komme mye folk hit den helga. Vi har allerede booket 200 hotelldøgn bare for crewet som skal produsere programmet, sier Lene Fjellstad.

Også hele Kimen er fullbooket til formålet denne helga.

–  Vi kommer til å trenge all den plassen vi har, så alle saler blir fylt med deltakere og støtterom for denne store tv-produksjonen.

God erfaring

Enhetsleder for kulturproduksjon i Stjørdal kommune, Jomar Ertsgaard, har jobbet lenge med å få denne produksjonen til Stjørdal.

– Ryktet om produksjonen av Senkveld Med Thomas Numme og Harald Rønneberg har spredd seg. De som var med den gangen var veldig godt fornøyd med byggets egnethet for tv-produksjon, og det ryktet har nok spredd seg, sier Jomar ertsgaard.

Produksjonsselskapet for Norske Talenter tok selv kontakt med Kimen med ønske om å komme på befaring.

– Vi er veldig godt fornøyd med at valget til slutt falt på oss. dette er et arrangement som vil få store synergieffekter for hele byen. Det arrangeres audition i tre norske byer. Oslo, bergen og Stjørdal. Bare det er jo stort, sier Jomar Ertsgaard.

Starter i Stjørdal

Når auditionene til den niende sesongen med Norske Talenter starter i oktober, er det Stjørdal som er første by ut.

– Hele sirkuset starter i Stjørdal. Men i programmene, som starter på TV 2 i januar neste år, vil det bli klippet inn auditioner fra alle byene i salle programmene. Tiden med et program for hver by er over, sier Kim Melland-Orerød, som er produsent i produksjonsselskapet Fremantele Media Norge, som produserer programmet for TV 2.

– Hvorfor valgte dere å ha audition i Stjørdal fremfor Trondheim, som har hatt dette arrangementet tidligere?

– Vi liker å reis rundt i landet og besøke nye steder. I fjor hadde vi for eksempel audition i Os, som ligger utenfor Bergen. Vår erfaring er at det ofte er enda større engasjement utenfor de største byene. Noe som skaper den entusiasmen vi ønsker rundt programmet. En annen viktig faktor er at vi er veldig godt fornøyd med det samarbeidet vi har med Kimen kulturhus.

– Er dette en engangsforeteelse, eller er det mulighet for at Stjørdal kan bli en fast samarbeidsby for dere?

– Det er det absolutt mulighet for. Hvis dette fungerer bra, ser jeg ikke bort fra at dette er et samarbeid som kan vare i flere år fremover, sier Kim Melland-Orerød.