Årets Gateparade under Blues in Hell var det flere skuelystne som fikk med seg da sjefen sjøl Kjell Inge Brovoll og tamburmajor Hanne Myrvang gikk først nedover gågata, tett etterfulgt av Halsen Skolekorps og mange lekre biler fra Hell Cruisers og Stjørdal veteranklubb.

Med heftige rytmer fra skolekorpset og en ivrig festivalleder som delte ut mange flygeblad om årets bluesfest, ble dette noe å se på for de mange frammøtte.

Det gjaldt også for Siv Kristiansen som hadde med seg barna Martin Hågensen (6) og Sunniva Hågensen (4,5) og som var kledd med solbriller og hatter som ekte ”Blues Brothers”.

- Dette var morsomt å få med seg for ungene. Vi skal nok la dem få høre litt bluesmusikk på lørdag formiddag på Scandic Hotell. Selv skal jeg få med meg det meste, kunne Siv fortelle.

Artisten Reidar Larsen (i baksetet) karakteriserer Blues in Hell som årets høydepunkt. Selv holder han to konserter i løpet av helga. Foto: Einar Hugnes

Reidar Larsen

Ikke mange av artistene under årets festival deltok i gateparaden. En av de mest trofaste, Reidar Larsen fra Stavanger var imidlertid på plass, godt plassert i baksetet på den vakre Amareo 1969-modellen til Randi Johnsen fra Hommelvik.

- Jeg husker ikke hvor mange festivaler jeg har vært på, men alle de siste ti har jeg spilt på. Blues in Hell er årets høydepunkt for meg, sa en smilende Reidar Larsen.

Under årets Blues in Hell er han satt opp med to konserter. I tillegg blir han nok med på jamsession-seansen og hevder han ikke er vanskelig å be med opp på scenen.

Det var et storband i toppform da Hell Storband og vokalist Jon Uthus dro i gang konserten innendørs med de kjente sangene fra storfilmen Blues Brothers. Foto: Einar Hugnes

Konsert med Hell Storband

I forlengelsen av gateparaden fikk Hell Storband æren av å være først ute med en konsert under blueshelga.

Den var lagt til det intime lokalet Hell Catering & Cafe midt i Gata. Et 70-talls tilhørere innendørs og noen titalls på gata utenfor fikk høre et storband som det virkelig svingte av.

Da Jon Uthus dro i gang den første låten og sang ”Everybody need somebody to love”, en av de mest kjente sangene fra den legendariske bluesfilmen ”Blues Brothers” var det mange som trampet takten rundt bordene inne i caféen.

For konserten med Hell Storband var i sin helhet viet musikk fra den kjente bluesfilmen, en temakonsert som storbandet dro rundt med til mange steder for flere år siden.

- Det har vært blues i Stjørdal i 26 år når vi er ferdige med denne festivalen. Det fortjener en applaus, sa Jon Uthus og fikk med seg alle i salen på nettopp en langvarig, ekte og kraftig applaus. Det var tydelig at mange gleder seg til denne blueshelga!

Også Anne Mali Moum fra Lånke bidro med energisk vokal under konserten med Hell Storband i flere av numrene.

Barna Martin og Sunniva Hågensen og mamma Siv Kristiansen hadde tatt fram hatt og solbriller da de så på Gateparaden. Foto: Einar Hugnes