Som vanlig var det festivalleder Kjell Inge Bruvoll som entret scenen inne på Scandic Hotell på Hell. Der leste han opp juryens begrunnelse før han avslørte hvem året vinner er (sitat):

”Årets pris går til en artist fra USA, og som har en karriere på mer enn 50 år. Prisvinneren begynte sitt omreisende liv på slutten av 1960 tallet og har siden starten reist verden rundt med sin gitar og servert ekte delta blues.

Fra Minnesota

Prisvinneren vokste opp nord i Minnesota, men har aner fra Norge og Nord- Trøndelag. Vinneren bor nå i Georiga, men i sin tidlige karriere bodde han en kort periode i Detroit hvor han spilte fast sammen med munnspilleren Kim Wilson, mannen som senere flyttet til Texas for å danne The Fabuolous Thunderbirds.

Senere snappet han opp mye av sine ferdigheter på gitaren gjennom utallige spillejobber sammen med folk som Lazy Bill Lucas, Luther Tucker, Snooky Pryor og Eddie Burns for å nevne noen. Fra sent på 80 tallet tilbragte han nesten 4 år sammen med den legendariske bluesmannen Johnny Shines, helt til Mr. Shines døde i 1992.

Gitarteknikk

Hans gitarteknikk har godt rotfeste fra legender som Robert Johnson, Son House, Lightning Hopkins, Bukka White med flere. Han har en vanvittig slide-teknikk med en voldsom kraft, og han kan skifte fra første til femte gir, helt fra det sarte til det råeste av det råeste i løpet av sekunder.

Han er en ekte «hobo» og bluesmann som tar vare på den opprinnelige bluestradisjonen på en unik måte, og han har fått mange gode venner i Norge. Ved siden av musikken er fisking hans største hobby, og han har siden han ankom Hell og Stjørdal rukket å fiske i Stjørdalselva i flere titalls timer allerede.”

-Vi er derfor stolte av å kunne meddele at årets Blues in Hell Award tildeles Kent DuChaine, sa Kjell Inge Bruvoll før årets vinner ble klappet fram på scenen.

Fikk kunstverk

Da hadde Kjell Inge presenterte ordføreren i Stjørdal, eller The Major of Hell som han kalte Ivar Vigdenes, og sammen stod de for overrekkelsen til prisvinneren.

På scenen vanket det et kunstverk signert årets festivalkunstner Kristin Grendal Bones og blomster før vinneren selv fikk sagt noen velvalgte ord til de frammøtte.

-Tusen, tusen takk! Vi er samlet her i helga for å feire bluesen. Å motta denne prisen er en vakker oppmerksomhet, sa en tydelig stolt og rørt prisvinner.

Kent DuChaine spiller to konserter under årets blueshelg, en holdt han allerede før åpninga fredag kveld og en ny på lørdag. Dermed kan mange få med seg denne joviale og dyktige bluesartisten med sin spesielle stålgitar.