Helt åpent fortalte Davina, eller Davina Sowers som hun egentlig heter, om det å være nedfor og trist. Slik har hun det selv i perioder. Før hun sang en sang om dette forlot de andre bandmusikerne scenen.

Alene ved pianoet sang Davina sart og forsiktig om hvordan det er å være nedfor. På forhånd antydet hun at det godt kunne komme en tåre eller to under sangen. Den endte med noen strofer som hva som gjør livet lettere igjen.

- Jeg ha bestemt meg for ikke å være trist og nedfor. Vet dere hvorfor? Det er på grunn av dere. Dere gjør meg glad! sa Davina og rakte ut armene til sine mange forventningsfulle tilhørere. Salen brøt da også ut med en sterk, varm og langvarig applaus.

Davina er kjent for å kjøre show der det virkelig tar av. Det gjorde det litt fredag kveld. Når hun entrer scenen igjen lørdag kveld, er vi overbevist om at taket nærmest vil lette!

Flott åpningskveld

Den første av to langkvelder inne på Scandic Hotell ble på mange måter en verdig start på årets mange blueskonserter. For her var det stor trivsel og mye spennende musikk å høre fra hele fire ulike scener.

Otis Grand viste at han fortsatt får det til svinge på gitaren. Det gjorde det også hos Dr. Feelgood, kanskje den mest rocka konserten fredag kvel. Lisa Mills imponerte mange med energisk sang og gitarspill. Også norske Eric Slim Zahl fikk med seg publikum i drivende bluesrytmer. Mer forsiktig lød det hos stortalentet Amund Maarud, mens Berit & The Blue Cats med flere lokale musikere, fikk vist fram stor spilleglede.

Det svingte godt av bandet Berit & The Blue Cats. Tre av musikerne i bandet er (f.v.): Halvard Andresen, Berit Leinum Prytz Hanssen og Stein Hanssen. Foto: Einar Hugnes

- Dette bandet er bare ti måneder gammelt. Vi møttes i fjor og har holdt noen konserter. Det trives vi godt med, kunne vokalist Berit Leinum Prytz Hanssen fortelle. Med seg i bandet The Blue Cats har hun ektemannen Stein Hanssen og stjørdalmusikerne Halvard Andresen, Arne Skognes og Jan Inge Tjørhom.

Festivalkunstner

Mellom all musikken og i et sentralt område i foajeen hadde årets festivalkunstner Kristin Grendal Bones si utstilling. Den var det mange som var innom.

Årets festivalkunstner er Kristin Grendal Bones (t.h.). Her er hun sammen med sin mentor og største kritikker Bodil Hofstad. Foto: Einar Hugnes

- I flere av bildene mine har jeg tegnet inne i humle. Den er stor og tung, men flyr lell. Det gjør æ å, sa festivalkunstner Kristin.

Mange hadde tatt turen sammen til fredagens blueskveld på Hell. Det gjaldt for Per Oddvar Mære, Anniken Walaunet, Hege Vikan og Asbjørn Bakken, alle fra Stjørdal.

- Dette er årets happening mye på grunn av stemningen. Her kan vi gå rundt, høre på god musikk fra mange scener og snakke med folk. Det liker vi, sa de fire som også er tilbake lørdag kveld for mere god bluesmusikk og felles hygge.

Disse fire koste seg sammen på bluesfesten, fra venstre: Per Oddvar Mære, Anniken Walaunet, Hege Vikan og Asbjørn Bakken. Foto: Einar Hugnes

De frivillige

Rundt 300 frivillige jobber dag og natt for at årets Blues in Hell skal blir vellykket. Vi fikk en prat med fire av dem midt inne i vrimleområdet, der de drev med salg av skjorter og effekter. Det var Ida Lerfald, Anja Røvik, Merete Helga Moslet og Helga Forbord.

- Vi står på hele helga. Mange av oss har vært med i en årrekke. Selv har jeg holdt det gående i 26 år. Årets frivillige innsats for midt vedkommende starta allerede 1. juni. Siden har jeg holdt det gående, smiler og forteller Helga Forbord.

Lørdagens Blues in Hell er i gang allerede kl. 12 lørdag og fortsetter til over midnatt. Lørdagens største attraksjon vil for mange være The Original Blues Brothers Band. De går på scenen først kl. 22.30.

I alt 300 frivillige gjør det mulig å arrangere Blues in Hell. Her er fire av dem (fra venstre): Ida Lerfald, Anja Røvik, Helga Forbord og Merete Helga Moslet. Foto: Einar Hugnes