Maken til spilleglede skal du lete lenge etter! Steve Cropper entret scenen og startet med sitt solide gitarspill godt kompet av noen av de andre musikerne. Han er den ene av to gjenværende bandmedlemmene i den første utgaven av bandet. Lou ”Blue Lou” Marini er den andre. Også han fikk regjere alene med sitt dirrende saksofonspill. Dermed var standarden satt for konserten.

Lou ”Blue Lou” Marini trakterte saksofonen som få andre kan, men så har han da vært med i bandet siden starten for 37 år siden. Foto: Einar Hugnes

De øvrige musikere og de to vokalistene entret scenen i tur og orden og sammen dro de i gang en forrykende konsert og som en stappfull storsal inne på hotellet likte svært godt.

For dette ble et gjensyn med den legendariske musikken fra kultfilmen Blues Brothers fra 1980. Siden har bandet holdt det gående, med stadige utskiftinger av bandmedlemmer, men med solide erstattere, slik at bandet kanskje mer enn tidligere lyder både samspilte og energiske på scenen.

Kjente låter

I løpet av den 1,5 times lange konserten bød bandet på flere av de mest kjente låtene fra filmen. Mange i salen sang med på refrengene. Dermed ble det god kontakt mellom bandet på scenen og de mange i den helt stappfulle storsalen.

Da bandet tok fram låten ”Sweet Home Chicago” og ”Soul Man” som de to siste låtene, før de entret scenen igjen og bød på tre ekstranummer, nærmest kokte det i salen.

Ett av ekstranumrene var en låt fra den nye plata som kommer ut om tre uker. Det lovte godt, og vil nok bli et spennende album for mange av tilhengerskaren til disse veterangutta.

Godt voksen

Hovedgitaristen Steve Cropper har rukket å bli 76 år gammel, men fortsatt like oppegående og aktiv. Kvelden før hadde han og et par andre bandmedlemmer spilt i Royal Albert Hall i London, blant annet sammen med Tom Jones.

-Vi har vært i Norge mange ganger, fra nord til sør. En gang glemte jeg igjen saksofonen min i sikkerhetskontrollen på Gardemoen. Den hadde de tatt godt vare på. Det er derfor vi liker oss så godt i dette landet, sa Lou ”Blue Lou” Marini, da han rett før slutt presenterte de 10 bandmedlemmene.

Steve Cropper behersker fortsatt gitaren på en utmerket måte, og bidro til mange flotte solopartier i løpet av konserten. Foto: Einar Hugnes

Kjempe og knallbra

To av de som storkoste seg under konserten med The Original Blues Brothers Band, og som hadde sikret seg plass rett ved scenen, var Lisa Brissach og Bjørn Erling Tranås, fra Inderøy.

- Dette var kjempe og knallbra! Denne gjengen fikk det virkelig til å svinge. Maken til spilleglede har vi sjelden opplevd, sa Lisa og Bjørn Erling.

Kjempe var ett av ordene Lise Brissach og Bjørn Erling Tranås brukte for å beskrive hvordan de likte konserten med The Original Blues Brothers Band. Foto: Einar Hugnes

Mye god musikk

Selv om Blues Brothers var det store trekkplasteret lørdag kveld, ble blueskvelden både variert og innholdsrik takket være flere andre band og musikere som opptrådte fra de fire scenene inne på hotellet.

Mange ble nok ekstra imponert over energien som The Swamp Shakers fra Riga i Latvia fikk vist fram. Her svingte det virkelig i den ene rockabilly-låten etter den andre. Litt annerledes og ekstra flott å se på var kontrabasspillet til Anna Andersone!

The Shwamp Shakers bød på energisk rockabilly. Anna Andersone på kontrabass trakterte det store instrumentet på en morsom måte. Foto: Einar Hugnes

Davina var på plass også lørdag kveld. Scottie Miller Band imponerte med gode låter, mens unge Aaron Keylock fikk vist fram sitt gitartalent. Mike Sanchez på keyborad fikk ekstra god kontakt med sitt publikum, og festivalleder Kjell Inge Brovoll i bandet Jolly Jumper & Big Moe gjennomførte en drivende god konsert i en fullsatt sal tidlig på kvelden.

Årets Blues in Hell avsluttes med en konsert med Knut Reiersrud Band i storsalen i Kimen søndag kveld. Vel verdt å få med seg den også, med Norges beste gitarist på scenen.