– Akkurat beløpet må vi komme tilbake til. Har ikke helt oversikten ennå, men alle prognoser peker mot at vi kommer til å få et solid overskudd, sier Jon Uthus, som er styreleder i Blues in Hell.

Skjebneår

Etter to foregående år med underskudd, var dette en helt nødvendig opptur for festivalen.

– Dette var på mange måter et skjebneår for oss. Hadde vi ikke greid det i år, hadde vi måttet gå i oss selv og sett på fremtiden til festivalen. Nå er det helt klart at festivalen lever godt videre, og at det også neste år blir festival på Scandic Hell den første helga i september.

– Fornøyd med 2.500 besøkende?

– Vi har den nødvendige oppslutningen vi trenger for å drive festivalen. Men det er fremdeles plass til 1000 gjester til. Vi beregner at det var rundt 1000 besøkende på fredag og rundt 1500 på lørdag. Jeg tror nok at vi greit kunne fått inn 1.000 til totalt uten at det hadde gått på bekostning av trivselen for festivaldeltakerne.

Flere lokale

Det var 1000 tilreisende gjester til festivalen, og begge hotellene på Sandfærhus var bortimot fulle.

– Det er selvfølgelig gledelig at det kommer mange tilreisende på festival. Men det som er minst like gledelig er at vi er i ferd med å gjenskape den møteplassen bluesfestivalen tidligere var for oss lokale fra Stjørdal og regionen. Det er også lokalt og regionalt vi ser for oss at vi legger inn trøkket fremover også, sier Uthus.

5.000 totalt

Selv om selve festivalhelga nettopp er avsluttet, har bluesen satt sitt preg på byen i ei drøy uke.

– Vi startet opp med en rekke gratiskonserter i sentrum forrige fredag. Det har vært en super uke i forkant av festivalen med god stemning og atmosfære i byen. Til sammen har det vært rundt 1.000 tilskuere innom på disse gratiskonsertene.

I tillegg har Kent DuChaine vært rundt på ungdomsskolene i kommunen gjennom den kulturelle skolesekken.

– 1.200 ungdommer har fått med seg bluesmusikk og blueshistorie med Kent DuChaine. Legger du sammen alle tallene, og tar med de 200 som var på avslutningskonserten med Knut Reiersrud i Kimen på søndag, er vi oppe i 5.000 mennesker som har fått med seg en blueskonsert i løpet av uka. Det er vi særdeles godt fornøyd med, sier Jon Uthus.