Et syttitalls mennesker var kommet til søndagens friluftsgudstjeneste, der Atle Granås i Hegra Historielag ønsket velkommen og  soknepresten i Hegra, Jørgen Setran holdt prekenen.

Sokneprest Jørgen Setran snakket bl. annet om rettferdighet i søndagens preken.  Et syttitalls personer  var med på gudstjenesten Foto: Arnulf Gresseth

Rettferdighet

Jørgen Setran tok utgangspunkt i ordet rettferdighet i søndagsprekenen på Ulstadvollen. Og som eksempel nevnte han småbarnsforeldrenes  fordeling av lørdagskveldens godterier.

- Alle foreldre har vel fått merke at det minste avvik her, fører til misnøye. Slik er det også med oss voksne, vi krever rettferdighet.

Takk for oss, sa Atle Granås fra Hegra historielag. Her sammen med eier og vert på Ulstadvollen, Lars Ulstadvoll. Foto: Arnulf Gresseth

Oldefar ryddet her

«Klokker» Ivar Moen var både «organist» på gitar og forsanger til menighetens salmesang.

Eier av Ulstadvollen, Lars Ulstadvold, fortalte at det var hans oldefar, Lars Peder Fornesbroen som rundt 1850 ryddet hjem for seg og sine akkurat her.

- Det fortelles at han fikk kjøpt en stue borte i Rådalen, som han rev ned og så bar han stokk for stokk på ryggen over fjellet til det som skulle bli hjemmet til familien her på Ulstadvollen.

- Så du er oppkalt etter han?

- Ja, vi fikk navnet inn i slekta fra han.

Luka i låveveggen fungerte som galleri for noen av årets konfirmanter. Fv. Ludvig Ulstadvold, Henrik Eiker Hastadklev, Frida Bonslet og Jørgen Hegge Aasan. Foto: Arnulf Gresseth

Tok med seg kroken fra dodøra

Sanitetskvinnene spanderte kaker og kaffe fra en annen «Lars» som hang over bålet på gårdsplassen.

Per Morten Gresseth fra historielaget fortalte om damen fra Amerika med aner fra Ulstadvollen som var på besøk der. Og i sin iver etter å få med seg et suvenir fra plassen, slet hun ut kroken fra døra på utedoen og tok med seg hjem til Amerika!