Kulturfestivalen for seniorer «Metusafestivalen»  åpnet i dag med et forrykende show av sang- og danseelever fra Ole Vig videregående skole.

Seniorene i storsalen i Kimen fikk se et moderne danseshow med spennende koreografi og flotte lyseffekter. Elevene fra danselinja viste fram hva de er god for både sang- og dansemessig.

Begeistret

Arnfinn Skjærvik og LIv-Ingeborg Meistad likte åpningsshowet. Foto: Line Mette Finnøy

- Dette var kjempebra, sa Arnfinn Skjærvik og Liv-Ingeborg Meistad to fra publikum, etter showet. De var begeistret.

- Hva mer skal dere ha med dere fra festivalen?

- Vi skal prøve å få med oss alt. I alle fall det som skjer i dag, og et høydepunkt blir jo konserten i kveld, sier Skjærvik.

- Hva synes dere om at det arrangeres en slik festival?

- Supert! At det samles så mye på en gang. Spesielt artig å få se ungdom vise fram sånn talent. De er virkelig flinke, sier Liv-Ingeborg Meistad.

Pantertanter

Utover dagen inviteres det til gratis servering av kultur, mat og prat i kulturhuset.  I galleriet i første etasje blir det 30 minutter «Nora Brockstedt og andre slagere». Panter Tanter Produksjoner byr på sjelsettende sanger som «La meg være ung», Marina og Voi Voi.

Det er Kai Paulsen (sax/sang), Per Hernes (gitar/banjo/sang), Kjell Hassel (bass/sang), Kari Hustad (ukulule/steelpan/sang) og Berit Rusten (ukulele/trekkspill/tromme/sang).

Foredrag om jernalderen

Deretter blir det kunstomvisning med Sidsel Schønberg, før neste programpost som er foredrag i bibliotekamfiet. Professor emeritius Arne Espelund kommer dit og forteller om eldre jernalder i Trøndelag i et 60 minutters foredrag.

Folk oppfordres til å ta med noe heimsmidd jern, eller en slaggklump hvis man har.

Rock’n roll

Deretter blir det et taksskifte med Rock’n roll blues og boogie woggie. Underholdningen er med pianist og Tæl-prisvinner Daniel Røssing fra Skogn. I tillegg vil festivalpublikum møte venninnene Stine Mari Langstrand (sopran), mezzosopran Anne Birgitte Bouwhuis og pianist Eva Holm Foosnæs i «We are Women» - en konsert med musikalske betraktninger på mannfolk, kjærligheten og livet som kvinne.

Inger Lise Rypdal-show

Inger Lise Rypdal skal stå på scenen i Kimen under Metusalem-festivalen i Stjørdal til høsten. Hun er det store trekkplasteret. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

I kveld blir det festforestilling med Inger Lise Rypdal og band.

Inger Lise Rypdal er en kjent underholdningsartist fra norsk kulturliv i en årrekke. Hun har sanger som er kjente for mange. Det blir både humor, sang og musikk gjennom showet som ledes av konferansier Viggo Valle.

Harald Morten Bremseth fra Lånkerevyen  kommer også, sammen med revyartistene Kveli og Rånes.

I morgen, fredag, vil seniororganisasjonene i Stjørdal vise seg fram. Det blir «fredagsdans» i vestibylen utenfor Stjørdal kirke, generasjonssang, Seniorvaritè og utdeling av eldreprisen.