En av de tingene man garantert kommer til å legge merke til på årets Eventyrsti i Monsberga den 28. september er flere fargerike tablåer lagd av kommunens egen scenograf, Maysam Hosseini.

–Jeg har lagd og videreutviklet flere tablåer. Det blir et helt nytt tablå, som har med drøm og eventyr og gjøre. Det kommer til å bli stort, og man kommer helt sikkert å legge merke til det. Resten får være en overraskelse til alle som tar turen til Monsberga, sier Meysam Hosseini.

Kunstneraspirant

Hosseini har jobbet i Lokstallen i seks år. Det siste året har han vært kunstneraspirant der han har jobbet som scenograf fram til august i år.

–Kustneraspirantstillingen var støttet av Kulturrådet. Jeg har praktisk bakgrunn som håndverker i hjemlandet, Afghanistan, som ble godkjent som en bachelor. Som igjen gjorde at jeg kunne bli en del av den ordningen. Nå etter at den var ferdig i august i år, har jeg fått prosjektstøtte fra Etat kultur i Stjørdal kommune til en scenografstilling. Den varer i første omgang til over jul, sier Meysam Hosseini.

Stor ressurs

At kommunen har sin egen scenograf utgjør en stor ressurs. Både for kulturavdelingen og annet kulturliv i kommunen.

–Vi er den eneste kommunen i regionen som har hatt kunstneraspirant det siste året. Det er klart at det er en stor ressurs for Stjørdal. Meysam representerer noe helt annet enn det vi er vant til i Trøndelag. Noe også scenografien hans bærer preg av, sier Mari Moe Krysinska, som er rådgiver i kulturadministrasjonen i kommunen.

I tillegg til jobber for teatergrupper på Lokstallen har Meysam Hosseini også gjort jobber for både Blues in Hell, Opera Trøndelag og Byfest i året som har gått.

Drøm

Temaet for årets Evetyrsti er «Drøm».

–Drømmer er noe som går igjen som et stort symbol i mange eventyr. Som for eksempel i Snøhvit og Tornerose. Det er samtidig mange fellestrekk mellom drømme- og eventyrverdenen. Alt kan skje, sier Krysinska.

Jubileum

I år er det femte året Stjørdal kommune og Selbu kulturskole i samarbeid med Monsbergas venner arrangerer Evenytrstien.

–Det vil bli rundt 200 aktører fordelt på rundt 20 spillsteder i Monsberga. Det som er litt nytt i år er at det kommer til å bli mer vandrende innslag. Uansett hvor man befinner seg på stien, kan man møte på et eventyr eller en drøm rundt neste sving, sier Mette Stene Ertsgaard i Stjørdal kulturskole.

Eventyrstien varer i to timer torsdag kveld, og i anledning jubileet lover arrangørene en spektakulær åpning.

–Her lønner det seg å være på plass til oppstart. Det er Jostein Kroglund, og Bendik Sjømæling som har regien på åpningsshowet, og det kommer til å bli spektakulært og spesielt, sier Ertsgaard.

Nye aktører

Mange av aktørene i Eventyrstien har vært med flere ganger, men det er noen nye tilskudd som blir med i år.

–Midt-Norsk fortellerforum, mottaksklassen på Halsen ungdomsskole, Kimen kino og teatergruppa til Bendik Sjømæling «Trunk & egg» er blant de nye vi får stifte bekjentskap med i Monsberga i år, sier Mari Moe Krysinska.