Det var en stolt historie som kunne fortelles Quality lørdag, der 47 personer feiret lagets 110-årsjubileum med Merethe Storødegård som toastmaster.

Jorun Tyholt, leder i arbeiderkvinnelaget forteller om en fin kveld.

- Vi hadde en treretters, taffelmusikk og det var mange fine taler. Alf Daniel Moen var hovedtaler. Han fortalt om arbeiderkvinnelagets historie og arbeiderpartiets historie forøvrig - nasjonalt og på Stjørdal.

Har kjempet kamper

Det var ei tid da kvinner i Norge kjempet for alminnelig stemmerett, og at ikke bare de med formue fikk stemme. Alminnelig stemmerett på lik linje med menn kom i 1913. Noen år tidligere, i 1905 kunne ei dame få stemme hvis hun var gift med en holden mann.

I 1907 startet kvinner i Stjørdal en kvinnelag - det tredje i landet. De kjempet for stemmerett og for de fattiges kår.

Vil bestå

I dag er vi det eneste kvinnelaget som er i drift i Norge innen arbeiderbevegelsen.

- Hvorfor er det sånn tror du?

- De har ikke vært flinke nok til å rekruttere folk etter at de la ned kvinnebevegelsen sentralt. Det er bare kvinnekontakter i dag. Men vi holder på det at vi har et arbeiderlag og arbeiderkvinnelag som er grunnlaget for partiet på Stjørdal.

-  Og det skal bestå i enda mange år?

- Ja det tenker å bestå. Det er ingen umiddelbar plan om noe annet. I dag holder de til i Kjøpmannsgata 21. Egne møtelokaler i det som var kantine for Fokus bank før. Vi støtter Arbeiderpartiet fullt ut, og vi støtter Kavlifondet til hjerneforskning, samt handikaplaget i Stjørdal. Det er hovedsakene våre. Og så støtter vi kvinner som vil opp og fram i politikken, sier Jorun Tyholt.

Over 70 år i laget

Flere i laget fikk utdelt gullnåla for over 70-års innsats i laget, og det vanket også andre nåler og diplomer. De to som har desidert lenst fartstid i Stjørdal arbeiderkvinnelag er Ragnhild Lillebo og Irene Strømsem med henholdsvis 71 og 72 års medlemsskap.