Den cubansk-amerikanske forfatteren signerte bøker ved Ark Bokhandel Stjørdal i Torgkvartalet høsten for tre år siden. Da oppsto det lange køer.

Tilhørighet

Tirsdag formiddag er hun tilbake på samme sted og signerer sin nye roman «Skjønnhet for aske».

– Mitt første besøk til Norge for snart ti år siden var en av mitt livs største opplevelser. Hvert besøk etterpå har bare forsterket mitt forhold til landet, sier Samartin i en pressemelding.

Tirsdagens besøk blir den eneste signeringen hun gjør i området nord for Trondheim denne gangen.

– Mine norske lesere inspirerer meg til å fortsette og skrive. Jeg føler en sjelelig tilhørighet til dem og jeg gleder meg mer enn noen gang til å komme til Norge, forteller Cecilia Samartin.

Tre unge jenter

«Skjønnhet for aske» handler om tre unge jenter. I en mexicansk småby opplever 15 år gamle Karla at moren forlater henne og hun blir forført av en farlig sjarmerende mann. Lille Sammy blir misbrukt av stefaren, og hun flykter. Barndommen er brått revet bort.

I Moldova er 19 år gamle Ines i ferd med å forberede bryllupet sitt når hun brutalt blir kidnappet og revet bort fra sin elskede familie. Alene og redde møtes disse tre jentene i Las Vegas, hvor de kastes inn i en mørk og uhyggelige verden.