Men det var langt mer enn den populære syforeningsboogien damekoret hadde å by på under sin jubileumskonsert i Kimen mandag kveld.

Koret som utspringer fra Kor-All, stiftet av Kjersti Vist Heide i 2012 har et stort spenn i repertoaret sitt, og de opptrer med skikkelig glimt i øyet.

Vika Voices

Folk koste seg underveis i konserten som også ble veldig variert og spennende med besøk av to andre kor: Vika Voices og Stjørdal Ungdomskor.

Innimellom fikk publikum soloer, diktlesing og småprating av dirigent Trine Furunes og korleder Marit Oløv Kalløkken. De fortalte om Dameavdelingens ikke veldig gamle, men likevel innholdsrike historie.

For det har vært noen høydepunkter i løpet av de fem årene. Blant annet halet koret i land premie på vinterfestivalen i Røros. De var med og sang "Salmeboka minutt for minutt" på NRK, og de var med og arrangerte KORiNT-Cup med over 500 sangere.

Mye å se fram til

Koret begynner å bli skikkelig varm i trøya, både sangmessig og ellers. Nå ser de bare framover til nye begivenheter, nye gjørglerier, synging og sosialt samvær. Noe av det første som skjer er julebasar 25. november i Kimen. Koret tar også sangoppdrag på alt fra julebord til familieselskaper.

Dameavdelingen sang selv blant annet storslageren til Andrews sisters fra 1954 - "Rume and coca cola" og "Red red rose", en romantisk sang fra 1700-tallet.

Sang fint

Stjørdal ungdomskor sjarmerte med god synging, blant annet i en smakebit fra "Den levende skogen" - en oppsetning som kommer. Koret Vika Voices fra Hommelvik, de vartet opp med sanger som vakre "Har du fyr" kjent fra Hekla Stålstrenga..

Stjørdal Ungdomskor synger fra "Den levende skogen". Foto: Line Mette Finnøy

Dameavdelingen kom tilbake igjen med diktet "Har en drøm", lest av Eva Grøntvedt, Solfrid Græsli som sang "Båten og båra" og flere sanger i den rikholdige konserten som trakk fullt hus i Vektersalen.