Snakk om å ta de litt godt voksne på alvor! For forestillinga vi fikk oppleve i Bruket Kulturhus inneholdt det ene gode innslaget etter det andre fra scenen inne i Nygaardsvold-salen, storsalen i kulturhuset.

Mange innslag

Forstillinga varte i nærmere tre timer med en innlagt kaffe- og kakepause, og de mange i salen storkoste seg gjennom de varierte innslagene fra scenen. For her fikk vi alt fra vakker musikk levert av ei blåsegruppe med medlemmer fra korpsene i Malvik, til diktlesing, dans i ulike former og ikke minst mye sang, både solosang og fra to dyktige kor.

Prosjektkor 2017 under ledelse av dirigent Tor Haldberg framførte flere fine melodier av Evert Taube under EKM-kvelden i Bruket. Foto: Einar Hugnes

Prosjekt kor 2017 under ledelse av dirigent Tor Haldberg fremførte flere kjente sanger av Evert Taube, blant annet ”Flickan i Havanna” og imponerte med både klangfull og sikker framførelse.

Initiativtaker

Kari Evenshaug sang et stykke fra Sommer i Tyrol, godt akkompagnert på flygel av Ingvild Kløften, før hun fortalte om ideen hun fikk for sju år siden, om Eldres Kulturmønstring, noe som hun skrev om i Malvik-Bladet. I år er det sjuende året på rad at EKM arrangeres, mye takket være Karis initiativ.

EKM har alltid hatt installasjoner i forbindelse med kunst. I år var det hele 81 par med varme raggsokker som var pent dandert på noen fargerike trær. Sokkene ble overlevert av Brit Ragna Renganger til Frelsesarmeen i Hommelvik ved Laila og Leif Lundberg.

Imponerte gjorde også Malvik sittedans med sine framføringer av dans hvor deltakerne holdt rytmen godt, til tross for at de satt på stoler. Også Malvik Seniordans fikk vist fram sitt tilbud i to innslag i løpet av forestillinga.

Flere medlemmer av lyrikkgruppa Haugtussa framførte valgte dikt fra scenen, noen muntre og ande relatert til hverdagen og årstida.

Morsomme revysanger

Trond Sivertsen bidro med to morsomme revysanger, der særlig den om damenes aften på lokalet Ivermoen høstet mye latter fra salen.

Kulturkvelden i Bruket ble avsluttet med dyktig sang fra seniorkoret under ledelse av dirigent Per Arild Lyng og ikke minst heftige gammeldansrytmer fra det åtte manns store gammeldansorkesteret til Håkon Renganger.

Konferansier Liv Aksnes ble takket for en glimrende utført jobb som konferansier av leder av EKM-komiteen og kulturkonsulent Marit Hammer.

EKM er unik

EKM i Malvik er noe ganske så unikt. Ikke mange steder rundt i landet arrangeres ei slik kulturmønstring for eldre. I fire hele dager har det vært gjennomført hele sju ulike kulturarrangementer.

- Det er mange aktive eldre i Malvik. Seniorer er ubetinget en stor ressurs. Dette har vært ei stor og gledelig uke, konstaterte Marit Hammer.

Brit Ragna Renanger (i midten) overleverte hele 81 par varme raggsokker til Laila og Leif Lundberg i Frelsesarmeen i Hommelvik. Foto: Einar Hugnes