- Brøndbo er en klar favoritt for meg. Har sunget mye etter han på Singstar , så jeg har bare ikke lyst til å bli stemt ut av han. Hva de andre dommerne gjør, bryr jeg meg ikke noe om, sa 15 åringen en av de lokale detagerne da Norske Talenter arrangerte audidion i Stjørdal i helga.

Gabriel Bruun fra Hell forteller at han har hørt mye på DDE. Ellers er det rap som gjelder for 15-åringen som går på Ole Vig videregående skole.

Mia Gundersen, Mona Berntsen, Solveig Kloppen (programleder), Bjarne Brøndbo og Janne Formoe foran Kimen i Stjørdal. Foto: TV2/Endre Forbord

Selvlært rapper

Gabriel Bruun er hundre prosent selvlært. Interessen for rapping startet med at han syntes noe av nordlandsrappingen var heller dårlig. Han begynte å lage sine egne versjoner av dem.

- Jeg disser tekstene og gjør litt narr av nordlandske og bergenske rappere. Sier ikke at de dårlige eller dumme, men jeg lager min verson bare. Sangen jeg skal synge er det en fyr på internet som har laget, forteller han.

- En stund prøvde jeg på å lage noen tradisjonelle rapmelodier selv, sånne som handler om følelsene og livet. Men det ble litt tamt, så etter det har jeg drevet på med mer moderne rap. I den er det litt ulike teknikker, mer variert, legger Gabriel til.

Lyst til å gå videre

Det var mora som motiverte Gabriel til å melde seg på Norske Talenter precasting.

- Hun sa at det hadde vært artig om jeg prøvde. Og så gjorde jeg det da.  Etterpå angret jeg litt. Trodde aldri at jeg ville komme videre, men det var tydeligvis godt nok. Jeg ble i hvertfall tatt ut. Selv syntes jeg ikke det gikk så bra. Det ble litt svak performance.  Nå som jeg er her hadde det vært artig å komme videre fra audition også, sa Gabriel like før han skulle inn til dommerne.

- Det blir kjempeartig! Kult!Rakel Lerfald Størseth og Mali Adele Hembre, begge 10 år gledet seg til å være publikum. Foto: Line Mette Finnøy

Sendes etter nyttår

Om Gabriel gikk videre, og hvilken mottakelse han fikk av idolet Bjarne Brøndbo, får vi kanskje se på TV2 når sendingene starter til nyåret. Da starter den niende sesongen med det populære programmet.

Deltagerne får tips og instruksjoner av crewet fra Freemantle media, før de tas med inn i venteområdet der spenningen og nervene var til å ta og føle på. Foto: Line Mette Finnøy