Marius Vitsø Otting fikk fullt fokus fra publikum med sin mørke, brølende og dype stemme.

Flere som satt på de første radene holdt for ørende da unggutten klemte til med growling til låta «Blodørn» av bandet Månegarm mot slutten av mandagens konsert i Vektersalen i Kimen kulturhus. Growling er en sangteknikk best kjent fra death metal og black metal, der vokalisten synger med en mørk, brølende og dyp stemme.

Marius Vitsø Otting, som sammen med mange andre bidro på flere nummer under konserten «Velkommen hem», fikk stor applaus for sin opptreden på scenen.

Saken fortsetter under bildet.

Jannita Halsen sang vakkert fra scenen. Jonas Brandsæter bidro på trommer og Levi André Kvarsnes på gitar. Foto: Lars Sørnes

Stor utvikling

– Det er artig å se utviklingen elevene har hatt fra de kom inn døra til oss i 1. klasse, og fram til nå når de står på scenen. Helt fantastisk. Dette er årsaken til vi sier at vi har verdens beste jobb, sier samspillærerne Bjørnhild Roel og Elisabeth Silseth.

55 musikkelever og 8 dansere fra Ole Vig videregående skole gjennomførte konserten med bravur. Det var elevene i 3. klasse som plukket ut det aller meste av repertoaret. De hadde også ansvaret for planlegging, markedsføring og gjennomføring, for å nevne noe. Elever fra alle klassetrinnene bidro imidlertid fra scenen.

– De eldste har eksamen til våren, og dette er en perfekt anledning til å jobbe med samspill, stå på en scene og være sjefer. Mange av elevene har gledet seg til denne konserten siden de startet i 1. klasse, forteller Elisabeth Silseth.

Saken fortsetter under bildet.

Fra venstre: Haakon Ertsgaard, Ole Martin Rosvold Haugen og Torbjørn Hammer fikk det til å svinge med blåseinstrumenter. Foto: Lars Sørnes

Og elevene hadde publikum i sin hule hånd fra det første av i alt 21 nummer. De viste seg fram med nær sagt alle instrumenter, vakre vokalopptredener og korister som sørget for at det i hele tatt ble en fin opplevelse i en fullsatt Vektersal.

Og avslutningen, selve prikken over i-en, var av det flotte slaget. Alle elevene omkranset publikum og sang hymnen «Ubi Caritas» av Ola Gjeilo.

Dobbeltkonsert

– Elevene har gledet seg mye til konserten, og da er det veldig fint å se at de innfrir på denne måten. Enkelte innkalte til og med til øvinger på lørdagskvelder, sier Bjørnhild Roel.

Ole Vig-elevene holdt også konsert i Vektersalen tirsdag kveld, da med et litt annet repertoar enn mandagens forestilling.

Samspillærerne Bjørnhild Roel (t.v.), Jostein Svarstad og Elisabeth Silseth er stolte av elevene sine. Foto: Lars Sørnes