Elin Karpinski Strandheim tar denne uka over som dirigent for Malvik blandakor.

Lørdag imponerte hun publikum stort som gjestesolist under korets årlige «Halloviin»-forestilling i Ytre Malvik samfunnhus.

Til stormende applaus og ovasjoner fra en bortimot fullsatt sal sang den nytilsatte dirigenten blant annet fra musikalen «Phantom of the opera» sammen med sin bror; korist Odd-Inge Strandheim. En fin overgang til dirigentjobben, mener Strandheim som har gjort malviking av seg. Han er til daglig rektor ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal.

Saken fortsetter under bildet.

Elin Karpinski Strandheim (nr. 3 fra venstre) tar mandag over som dirigent for Malvik blandakor etter Sigrun Hove. Lørdag var hun gjestesolist under arrangementet "Halloviin" i regi av koret og Malvik musikkorps. Fra venstre: Anne Vikhammermo, Eva Vanvik, Strandheim og Emilie Forbord. Foto: May E. Lund

Gjerne musikaler

– Jeg er født og oppvokst på Frøya, men flyttet til Trondheim for å ta musikkutdanning som jeg ble ferdig med i 1989. Etter det har jeg jobbet i videregående skole og i kulturskolen. Hele tida har jeg jobbet med kor, dirigert kor og sunget en del sjøl. Jeg er blant annet med i en vokalkvintett som er ganske aktiv. Så har jeg satt opp mange musikaler på Frøya videregående, forteller Elin Karpinski Strandheim.

Til daglig jobber hun som avdelingsleder ved Malvik videregående skole.

– Kan vi nå vente oss musikaler ved Malvik videregående?

– Ja, hadde det vært opp til meg så hadde vi satt opp musikaler, men da må ungdommene være med, ler Strandheim.

– Den tradisjonen har ligget brakk noen år, men muligheten for å få det til er jo til stede, legger hun til.

Strandheim ser frem til å ta over som leder for koret.

Saken fortsetter under bildet.

Konserten ble den første i et nyoppusset samfunnshus på Vikhammer. Foto: May E. Lund

Aldri hørt dem så gode

– Det er et kjempekor. Jeg har jo hørt dem mye opp gjennom da jeg har dirigert kor og truffet dem på stevner, men så gode som koret er nå tror jeg aldri jeg har hørt dem før. Det er kjempeartig å ta over noe som fungerer så bra. De er driftige til å arrangere, og det er jeg vant til der jeg kommer fra. Jeg tror det blir en veldig god match og gleder meg til det, påpeker hun.

– Hvilke planer har du for koret?

– Nå har de jo sine planer for den nærmeste fremtida med adventskonsert og Ærta Bærta. Etter den tid kan jeg jo etter hvert komme med mine egne ideer.

Hun er full av lovord etter lørdagens konsert.

– Det har vært en fantastisk oppslutning, bra med folk og veldig stemning i salen. Koret sang kjempebra og artig at det er lokale krefter som klarer å lage så gode tradisjoner midt i høstmørket.

God stemning

Et nyoppusset samfunnshus for anledningen drapert med Halloween-effekter i sort og oransje dannet rammene for lørdagens konsert i regi av blandakoret i samarbeid med Malvik musikkorps. På et repertoar skreddersydd for grøss og gru befant det seg både filmmusikk, utdrag fra musikaler, klassiske verk og populærmusikk.

Stemningen i salen var dog alt annet enn mørk, og kor, korps, band og solister høstet høylytte tilrop og mye applaus underveis.

Blant høydepunktene var tidligere nevnte The phantom of the opera, men i tillegg imponerte koret stort blant annet med mektig fremføring av utdrag fra «Carmina Burana» med musikk av Carl Orff.

Kvelden ble avsluttet med AC/DC-klassikeren «Highway to Hell» med korets Anne Birigitte Belboe som solist til øredøvende applaus fra et feststemt publikum.

Korets nye dirgient gleder seg til å ta over taktstokken denne uka. Foto: May E. Lund