– Endelig nærmer dagen seg. Vi går og venter et helt år på det som skal skje, sier senterleder ved kinoen i kulturhuset, Gro Langnes.

Hun snakker om «Den store kinodagen» som går av stabelen førstkommende lørdag. Langnes lover mye moro, ablegøyer og halv pris på alle kinobilletter.

– Vi skal vise til sammen 21 forestillinger fordelt på 19 ulike filmer. I fjor hadde vi 1.954 besøkende på denne dagen, og vi håper at vi passerer 2.000 i år, sier Langnes.

Knerten-verksted

Natt til den store kinodagen starter med Ringenes Herre-maraton og midnattsvisning av de to nye, norske grøsserfilmene «Juleblod» og «Hjemsøkt». På den store dagen braker det løs med en eksklusiv førpremiere av «Ekspedisjon Knerten» på formiddagen.

– Dette er en utrolig sjarmerende film for hele familien, opplyser Gro Langnes.

Etter denne filmvisningen blir det stelt i stand et Knerten-verksted i samarbeid med Barnas Turlag i Stjørdal.

– Vi anbefaler alle barn til å ta seg en tur i skog og mark før kinodagen, for å se om de finner et høvelig Knerten-emne som de kan ta med seg til kinoen. Hos oss kan de så få sage, spikke og pynte med ulike ting, sier kinosjefen.

Den nye filmen om «Karsten og Petra» har inspirert kinogjengen i Kimen til å lage en dukketeater-aktivitet mellom de to visningene av filmen.

– Barna får dukker som de kan bruke i vårt lille dukketeater. Det vil også bli anledning til å få litt fargerik ansiktsmaling i dette området, forteller Gro Langnes.

Korpskonkurranse

Halsen Musikkforening arrangerer en korpskonkurranse i filmmusikkens ånd på lørdag. Hele åtte tilreisende korps fra Trøndelag kommer. Konkurransen avsluttes med en festkonsert i storsalen i kulturhuset.

– Og vår nye maskot kommer trolig til å dukke opp med jevne mellomrom. Det vil blant annet være trekning av premier i utvalgte saler, film-kahoot i biblioteket og en magisk kinostemning, understreker Langnes.